Δεν ανεχόμαστε να πεθαίνουμε επειδή η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ και ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!!!

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Η Υγεία μας και οι Ζωές μας δεν μπορεί να θεωρούνται κόστος!

Μετά τον άδικο χαμό δύο ακόμα συνανθρώπων μας, που πέθαναν αβοήθητοι, μίας 64χρονης στον τουριστικό «παράδεισο» της Κω, που άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα φορτηγού και μιας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη Αττικής, επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα, ενώνουμε τη φωνή μας και την οργή μας, με τα υπόλοιπα συνδικάτα, στην Παράσταση Διαμαρτυρίας αύριο στο Υπουργείο Υγείας.

Δεν ανεχόμαστε να πεθαίνουμε
επειδή η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας
ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ και
ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!!!

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ και όλων των υπολοίπων, που θεωρούν την υγεία και τη ζωή μας κόστος, είναι υπεύθυνη για αυτά τα εγκλήματα και τις άδικα χαμένες ζωές!

Αυτή η πολιτική αφήνει τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα από γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες, ασθενοφόρα, ΜΕΘ, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό!

Είναι η ίδια πολιτική που στην έξαρση της πανδημίας, άφησε εμάς τους εμποροϋπαλλήλους, να δουλεύουμε ατελείωτες ώρες, χωρίς μέτρα προστασίας για τη ζωή και την υγεία μας, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου, με αποτέλεσμα να θρηνούμε συναδέλφους νεκρούς.
Και μόνο με την παρέμβαση των σωματείων καταφέραμε να μη θρηνήσουμε περισσότερους.

Στα «κοστολογημένα» προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ όμως, δε χωράει ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού!

 

Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά:

  • Με βάση τον πληθυσμό της Αττικής, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψή των αναγκών είναι τουλάχιστον 100 (ασθενοφόρα επειγόντων και κινητών μονάδων). Από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα επειγόντων και 6 με 8 Κινητές Μονάδες, από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και απογευματινή βάρδια αντίστοιχα.
  • Καθημερινά 30 περίπου ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης.
  • Την ώρα που το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αρκεί μετά βίας να καλύψει τις ανάγκες επάνδρωσης 50 με 55 ασθενοφόρων, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο που στην πλειοψηφία τους αφορούν συμβασιούχους, ενώ συνταξιοδοτείται πολλαπλάσιος αριθμός διασωστών.

 

Όλοι αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17, Αθήνα).
Δεν περιμένουμε ούτε στιγμή. Κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα αναμονής μας στοιχίζει τις ζωές μας!