Πόσους Νεκρούς ακόμα θα Θρηνήσουμε;

Τετάρτη 14 Ιούνη 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλος ένας συνάδελφός μας νεκρός, επειδή δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας!
Άλλος ένας εργάτης κουρελιάστηκε σε χώρο επισκευής πλοίων στο Λαύριο.

Ο 45 ετών συνάδελφος και πατέρας δύο παιδιών, εργαζόμενος δύτης, σκοτώθηκε όταν τον τράβηξε η αναρρόφηση, που τραβάει θαλασσινό νερό για την ψύξη μηχανημάτων του πλοίου. Για να γίνει αυτό το έγκλημα πρέπει να υπάρξουν σειρά παραβλέψεων όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

«Άλλος ένας συνάδελφος που πήγε στο μεροκάματο και δεν γυρίζει σήμερα στην οικογένειά του. Ζούμε τελικά όλοι σε μια “Κοιλάδα των Τεμπών”», όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής.

Λίγες μέρες μετά το εργοδοτικό έγκλημα, του θανάτου του συναδέλφου στην Ζώνη και ούτε 24 ώρες, από τις προειδοποιήσεις του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ, για ακόμα μια φορά, για την αναγκαιότητα μέτρων ασφάλειας και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΕΓΚΛΗΜΑ είναι και ΟΧΙ απλά Δυστύχημα!

Καθημερινά θρηνούμε θύματα από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς που έχει επιβάλλει η εργοδοσία και η κυβέρνηση. Όσο εγκληματεί καθημερινά η εργοδοσία, με στόχο να βγάλει το μέγιστο κέρδος, ξεζουμίζοντάς μας, άλλο τόσο ευθύνεται και εγκληματεί η κυβέρνηση, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στο Συνδικάτο Μετάλλου για την εντατικοποίηση των μέτρων ασφάλειας και την κήρυξη υποχρεωτικής της ΣΣΕ που περιέχει μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Η απάντηση από το υπουργείο ότι πρόκειται για “Υπηρεσιακή Κυβέρνηση” και να περιμένουμε το σχηματισμό της νέας, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ!

Απαιτούμε: να εντατικοποιηθούν άμεσα οι έλεγχοι για την ασφάλεια των εργαζομένων και να
κηρυχτεί υποχρεωτική η ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών, όπως είχε δεσμευτεί το
Υπουργείο.