Προδιαγεγραμμένο Εργοδοτικό Έγκλημα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος! Ένας συνάδελφός μας νεκρός και 2 σοβαρά τραυματίες!

Πειραιάς,

Τριτη 30 Μάη 2023

Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα!

Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου, και το Εργοδοτικό Έγκλημα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου για ένα εξάρτημα που κοστίζει 10€, θρηνούμε ένα συνάδελφό μας νεκρό και 2 σοβαρά τραυματίες.

Τα Κέρδη τους οι ζωές μας!

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε οι συνάδελφοι μας να ξεκινάνε για το μεροκάματο και είτε να επιστρέφουν στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί, είτε να φεύγουν από τη δουλειά σακατεμένοι.

Ο αγώνας των συναδέλφων μας στη Ζώνη και στο λιμάνι συνολικά, είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων του Πειραιά. Καθώς οι δουλειές και τα κέρδη για τους εργοδότες αυγαταίνουν, η πίεση προς τους εργαζόμενους που οδηγεί σε μικρά ή μεγάλα ατυχήματα – εγκλήματα, αυξάνεται. Και μετράμε νεκρούς!

  • Απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια, ώστε να είμαστε σίγουροι εμείς και οι οικογένειές μας, ότι θα επιστρέψουμε σπίτι, μετά τη βάρδια, αρτιμελείς και υγιείς.
  • Απαιτούμε να λειτουργήσουν επιτέλους ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, που παραμένουν υποστελεχωμένοι, για να αλωνίζουν οι εργοδότες. Να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο εργοδοτικό έγκλημα και να αποδοθούν τώρα ευθύνες.

 

Αύριο Τετάρτη, 31 Μάη, στις 10:00π.μ.
καλούμε όλους τους συναδέλφους, στην απεργιακή  συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία της Ζώνης,
στον Ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά.

 

Και στις 7:00μ.μ.
Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο
στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.