Προδιαγεγραμμένο Εργοδοτικό Έγκλημα σήμερα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος! Ένας συνάδελφός μας νεκρός και 2 σοβαρά τραυματίες!

Πειραιάς,

Δευτέρα 29 Μάη 2023

Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα!

Καταγγέλλουμε το νέο προδιαγεγραμμένο Εργοδοτικό Έγκλημα που συντελέστηκε σήμερα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Για ένα εξάρτημα που κοστίζει 10€, θρηνούμε ένα συνάδελφό μας νεκρό και 2 σοβαρά τραυματίες.

Τα Κέρδη τους οι ζωές μας!

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε οι συνάδελφοι μας να ξεκινάνε για το μεροκάματο και είτε να επιστρέφουν στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί, είτε να φεύγουν από τη δουλειά σακατεμένοι.

Την ώρα που το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής καταγγέλλει στο υπουργείο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εδώ και καιρό, ότι για το επόμενο θανατηφόρο δυστύχημα στη Ν/Ε Ζώνη, λείπει μόνο η ημερομηνία που θα συμβεί και ότι ενώ έχει αυξηθεί κατακόρυφα η δραστηριότητα, οι μηχανισμοί ελέγχου από το κράτος είναι ανύπαρκτοι.

Κράτος και εργοδοσία χέρι – χέρι.

Στις φιέστες που έκανε η κυβέρνηση προεκλογικά ο Πρωθυπουργός διαπίστωνε χαμόγελα στη Ν/Ε Ζώνη, αν και εργαζόμενους δεν είδε και δεν τους συνάντησε ποτέ! Η ανάπτυξη που έταξε όμως, περνάει πάνω από τα σακατεμένα κορμιά των εργαζομένων.

Οι ευθύνες εργοδοτών και κράτους, δεν μπορούν να κρυφτούν, όταν δίνουν το ελευθέρας για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Και η εργατική τάξη μετράει νεκρούς!!!!!!

Που είναι τώρα τα τσιράκια των εργολάβων, που τρομοκρατούσαν και απειλούσαν τους εργαζόμενους, διαδίδοντας ότι «το κόστος των μέτρων ασφαλείας είναι μεγάλο και αν επιμένετε σε αυτό τότε θα φύγουν πλοία!».

Κόστος η προστασία της ζωής των Εργαζομένων!!!!!!

Ο αγώνας των συναδέλφων μας στη Ζώνη και στο λιμάνι συνολικά, είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων του Πειραιά. Καθώς οι δουλειές και τα κέρδη για τους εργοδότες αυγαταίνουν, η πίεση προς τους εργαζόμενους που οδηγεί σε μικρά ή μεγάλα ατυχήματα – εγκλήματα, αυξάνεται. Και μετράμε νεκρούς!

  • Απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια, ώστε να είμαστε σίγουροι εμείς και οι οικογένειές μας, ότι θα επιστρέψουμε σπίτι, μετά τη βάρδια, αρτιμελείς και υγιείς.
  • Απαιτούμε να λειτουργήσουν επιτέλους ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, που παραμένουν υποστελεχωμένοι, για να αλωνίζουν οι εργοδότες. Να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο εργοδοτικό έγκλημα και να αποδοθούν τώρα ευθύνες.

 

Αύριο Τρίτη, 30 Μάη, στις 8:00π.μ.
όλοι στη συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία της Ζώνης,
στην Κεντρική Πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα!