Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Ρολόι στο Πασαλιμάνι

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά

Όλοι στην απεργία και στην συγκέντρωση των σωματείων στις 11:00 στο Ρολόι στο Πασαλιμάνι

Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι όλων των χωρών μετράμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας. Προχωράμε μπροστά, για νέες κατακτήσεις, με την αισιοδοξία και το πείσμα των εργατών του Σικάγο, των 200 εκτελεσμένων τον Μάη του ‘44 στην Καισαριανή.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία και ο αγώνας για 8ωρο είναι επίκαιρος όσο ποτέ στο κλάδο μας. Θέλουν να μας γυρίσουν 200 χρόνια πίσω. Με το τελευταίο Πολυνομοσχέδιο το οποίο πατάει πάνω σε άλλες διατάξεις από προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθούν να απελευθερώσουν πλήρως το ωράριο με την δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας των μαγαζιών.

Δεν θα τους αφήσουμε να θυσιάσουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων. Οι πολιτικές τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, έχουν δημιουργήσει μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών για τους εργαζόμενους σε όλους τους Κλάδους. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε θανάτους εργαζομένων στο εργοστάσιο της EMFI, στον Σκλαβενίτη στην Χαλκίδα. Καθημερινά μετράμε σακατεμένους συναδέλφους στα καταστήματα από την εντατικοποίηση στην εργασία, τις κόντρα βάρδιες, τα σπαστά, με την εργοδοσία να μας περιμένει στην γωνία για να μας πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Φτάνει πια. Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα το δρόμο της μαζικής και ανυποχώρητης απάντησης της εργατικής τάξης. Έδειξαν ότι όταν οι εργαζόμενοι βγουν μπροστά συλλογικά, με στόχευση που εκφράζει τις ανάγκες τους απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να ζούμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα, τότε μπορούν να κάνουν πατσαβούρι τις λογικές της ανταγωνιστικότητας, των καλών ιδιωτικοποιήσεων και της λογικής των κερδών πάνω από τις ζωές μας.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, με αιτήματα που απαντούν στο σήμερα για:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας.

 

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!