Να ακυρωθεί η απόλυση της συναδέλφου, από την Jack & Jones στον Πειραιά

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 13/04/2023

Δελτίο τύπου

Να ακυρωθεί η απόλυση της συναδέλφου από την εργοδοσία της Jack & Jones στον Πειραιά

Η εργοδοσία του καταστήματος της Jack & Jones στον Πειραιά, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, απέλυσε εργαζόμενη Στην αρχή επικαλέστηκαν ότι η  συνάδελφος είχε μιλήσει για 5 λεπτά στο τηλέφωνο εν ώρα εργασίας. Όταν η συνάδελφος αντέδρασε και δεν  υπέγραψε την απόλυσή της, τότε η εταιρεία επικαλέστηκε τα οικονομικά της επιχείρησης …

Στην πραγματικότητα, αυτό που ενόχλησε την εταιρεία ήταν η συνδικαλιστική δράση της συναδέλφου και η συμμετοχή της στην τελευταία πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου. Πρόκειται για εκδικητική απόλυση που θα δεν θα μείνει αναπάντητη από το Σωματείο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόλυση έρχεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, με το πολυνομοσχέδιο, δίνει την δυνατότητα στα καταστήματα, με την υπογραφή Δημάρχου, να συνεχίζουν την λειτουργία τους μέχρι τις 6 το πρωί, λειτουργώντας ουσιαστικά 24 ώρες… Φαίνεται ότι η εργοδοσία θέλει να πάρει τα μέτρα της απέναντι σε όποιον δεν σκύβει το κεφάλι, δεν συμβιβάζεται με την λογική «οι ζωές μας βωμός για τα κέρδη τους», προκειμένου να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς.

Η τρομοκρατία δεν μας αγγίζει. Καλούμε την εταιρεία να πάρει πίσω την απόλυση της συναδέλφου.