Συγκέντρωση στις 15 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Καλούμε τους εργαζόμενους του Πειραιά, σε  συμμετοχή στην συγκέντρωση, την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στις 4.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μέρα έναρξης του 35ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου.

Συμπορευόμαστε με τα συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας παράρτημα Πειραιά, όπου με κοινή ανακοίνωση  καλούν «να δοθεί βροντερό μήνυμα από τους εργάτες του Πειραιά απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τα Εργατικά Κέντρα και τα συνδικάτα απλούς παρατηρητές των εξελίξεων». Επίσης σημειώνουν ότι«το Συνέδριο του ΕΚΠ γίνεται από τους εργάτες και αφορά όλους τους εργάτες. Το δυνάμωμα της πάλης και του αγώνα, απέναντι σε ΕΕ – κυβέρνηση, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, περνάει μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Εκεί που οι εργάτες θα συζητάνε, θα μεταφέρουν την πείρα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, την αντιπαράθεση με την εργοδοσία, τις κατακτήσεις που μετράμε σε κάθε κλάδο το προηγούμενο διάστημα. Απομονώνοντας τα βαρίδια του κινήματος που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην ενίσχυση της ταξικής πάλης.

Η καλύτερη απάντηση στον αρνητικό συσχετισμό στο εργατικό κίνημα είναι συνδικάτα ταξικά, Εργατικά Κέντρα στα χέρια των εργατών που να μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργατών. Αυτό χρειάζεται για να μπει φρένο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, διεκδικώντας τις δικές μας ανάγκες.

Δίνουμε όλες και όλοι το “παρών” στη συγκέντρωση την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στις 16.30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά»