Άλλο ένα εργατικό ατύχημα! Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα!

Πειραιάς,

4 Γενάρη 2024

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, ήρθε σήμερα να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων στον κλάδο, που έχουν πάει στη βάρδιά τους για δουλειά και κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Ο συνάδελφός μας, σε κατάστημα της αλυσίδας My Market, στη Νίκαια, νοσηλεύεται μετά από πτώση, από ύψος 3 μέτρων, αφού η γυψοσανίδα η οποία είχε τοποθετηθεί για να καλύψει κενό δίπλα στη σκάλα, που ενώνει το ισόγειο με τον όροφο στο κατάστημα, υποχώρησε.

Πρόκειται για μία κατασκευή, που την εταιρία, προφανώς δεν ενδιέφερε το γεγονός, ότι είναι επικίνδυνη για εργαζόμενους και πελάτες, αφού βρίσκεται σε χώρο εντός του καταστήματος, προσβάσιμο σε όλους.

Και πόσοι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει και αφαιρέσει κάτι από εκεί, που τώρα σκέφτονται, ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση του συναδέλφου και να έχουν επίσης τραυματιστεί ή και ακόμα χειρότερα!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αποτελέσει απλά ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο. Οι ευθύνες της εργοδοσίας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το «ήταν η κακιά στιγμή», όταν ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συμβεί, το λιγότερο ατύχημα.

Απαιτούμε να διασφαλίζεται η προστασία της υγεία όλων των εργαζόμενων, σε κάθε χώρο δουλειάς και αυτό δεν το αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε εταιρίας. Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δεν επιτρέπουμε η υγεία μας, η ασφάλειά μας και το να επιστρέφουμε αρτιμελείς στο σπίτι μας, να θεωρούνται, για την εργοδοσία, κόστος με το οποίο δεν είναι απαραίτητο να επιβαρυνθεί, αφού δε θα ελεγχθεί και ποτέ.

Απαιτούμε να λειτουργήσουν άμεσα όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας και να επιβληθεί στην εταιρία, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων.

 

Εκφράζουμε τις θερμές ευχές μας, στο συνάδελφο και την οικογένειά του, για γρήγορη ανάρρωση. Όπως το Σωματείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χώρο και δίπλα στον εργαζόμενο, καλούμε κάθε συνάδελφο, να δώσει Δύναμη στη Δύναμή του και να κάνει το βήμα, να παλέψουμε συλλογικά για ό,τι δικαιούμαστε και μας το κλέβουν για να γίνει κέρδος, νέα καταστήματα, εγκαίνια, φιέστες και ξανά νέο κέρδος.