ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21/2, 6:30μ.μ, στον Πειραιά, Πλατεία Καραϊσκάκη

Παρακολουθούμε ξανά το κακοπαιγμένο θέατρο της ηρωικής διαπραγμάτευσης, τις «κόντρες» και τα παζάρια της κυβέρνησης με ΕΕ-ΔΝΤ.  Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Ετοιμάζουν νέα μέτρα 3,6 δις που θα προστεθούν στα προηγούμενα και θα φέρουν νέους φόρους, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, θα αποτελειώσουν ό,τι δικαιώματα μας έχουν απομείνει. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, των νέων συμφωνιών ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εταίρους της βρίσκεται η πλήρης  κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για την απελευθέρωση της αγοράς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις.

Όλοι εμείς είμαστε στο στόχαστρο της νέας γενικευμένης επίθεσης!

Η ανάπτυξη που προπαγανδίζουν θα έρθει πάνω στις στάχτες μας. Αναγκαίος όρος της είναι οι μισθοί πείνας, η ανασφάλιστη εργασία, οι πληρωμές μετά από 2-3 ακόμα και 6 μήνες, τα εξαντλητικά ωράρια, 10ωρα και 12ωρα, χωρίς ρεπό. Δουλειά από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ, όλες τις ημέρες της εβδομάδας ακόμα και τις Κυριακές. Εισάγουν νέες μορφές εκμετάλλευσης, όπως BLACKFRIDAY, ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ,  ενώ μεθοδεύουν την κατάργηση των αργιών της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ και της 2ης  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ που είχαν καθιερωθεί  ως κατ’έθιμον. Έτσι πλουτίζουν οι εργοδότες!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα και η οδυνηρή πείρα που έχουμε διαχρονικά από τις διαβόητες διαπραγματεύσεις. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται πως γίνονται για να προωθήσουν τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και όχι λύσεις για τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας ανάγκες. Πέρα από τις όποιες επιμέρους διαφορές και αντιθέσεις τους, κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – μεγαλοεργοδοσία είναι ενωμένοι και μια γροθιά απέναντι στον κοινό εχθρό, εμάς, τους εργαζόμενους!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα

Συνάδελφοι, ο αγώνας για να έχει αποτέλεσμα απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική, ενάντια στα νέα μέτρα που απεργάζεται η κυβέρνηση με τους εταίρους της, με τη συνενοχή των κομμάτων που ψήφισαν τα «Μνημόνια» και των εκπροσώπων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την μικρομεσαία αγροτιά που στα μπλόκα του αγώνα δίνει τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Μόνο με αγώνα, οργάνωση και συλλογική δράση θα αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους, θα εμποδίσουμε τη νέα επίθεση.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Νομοθετική κατοχύρωση τηςΚυριακάτικης Αργίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21/2, 6:30μ.μ, στον Πειραιά, Πλατεία Καραϊσκάκη

ΤΟ ΔΣ