Παράσταση διαμαρτυρίας για την ανάκληση των απολύσεων στη «NΟΤΟS»

Καταγγέλλουμε την εταιρεία «NΟΤΟS» για τις απολύσεις τριών εργαζομένων από το κατάστημα του Πειραιά, οι οποίες προστίθενται στο μπαράζ των απολύσεων που έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια.

Οι απολύσεις δεν είναι ξεκομμένες από την εντατικοποίηση, τους πετσοκομμένους μισθούς, τα ωράρια λάστιχο, την εκ περιτροπής εργασία και τη δουλειά τις Κυριακές, που η εργοδοσία έχει επιβάλλει αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα.

Η εργοδοσία στα “NOTOS” με συμμάχους της όλους τους εργοδότες του κλάδου και με τη συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα μεθοδεύσει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στα δικαιώματά μας επιχειρώντας να φορτώσει τα σπασμένα στις πλάτες μας.

Οι δυσκολίες δεν μας λυγίζουν, θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Να παλέψουμε μαζικά και οργανωμένα, να μην περάσει καμία απόλυση εργαζόμενου από τα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία, τις αποθήκες.

Ήρθε η ώρα να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες, για τα δικά μας συμφέροντα. Ο μόνος δρόμος που θα μας δώσει αισιοδοξία και προοπτική είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, η συγκρότηση σωματειακών επιτροπών.

Είναι η αλληλεγγύη που αναπτύσσουμε μεταξύ μας που μπορεί να αναχαιτίσει την επιθετικότητα της εργοδοσίας, τις επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων παλιών και νέων. Οι εργοδότες όσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός οργανωμένος αντίλογος από μας θα συνεχίσουν να αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο για να δουλεύουμε με όλο και πιο εντατικούς ρυθμούς, με όλο και λιγότερα δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους στα “NOTOS” να σπάσουν την τρομοκρατία, να οργανωθούν στο σωματείο τους και να κάνουν το φόβο της εργοδοσίας πράξη.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Η τρομοκρατία και οι απολύσεις δεν θα περάσουν!

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις  Πέμπτη 9 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην είσοδο του καταστήματος (Ηρώων Πολυτεχνείου 35 και Τσαμαδού).

 

ΤΟ ΔΣ