Όχι στον Προϋπολογισμό Καρμανιόλα, που τσακίζει το εισόδημά μας

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 12/09/2023

Όλοι στο Συλλαλητήριο
την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη
στις  7.00μ.μ., στο Σύνταγμα
Ενάντια στον Προϋπολογισμό Καρμανιόλα 
που τσακίζει το εισόδημά μας

Δίνουμε απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης που για άλλη μια χρονιά πετσοκόβει το εισόδημά μας, αφού καλούμαστε να πληρώσουμε το 95% των φόρων και οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις το 5%!

Την ίδια στιγμή που, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν καταναλωτές, βλέπουμε καθημερινά να αυξάνονται οι τιμές στα τρόφιμα, όπως το λάδι που έχει γίνει είδος πολυτελείας για πολλούς από εμάς, οι μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ θησαυρίζουν στην κυριολεξία, με κέρδη ρεκόρ!

Ως εδώ – Δεν πάει άλλο!

Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Πειραιά πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν.

Απέναντι στην εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν με το μισθό που φτάνει μέχρι τις 10 του μήνα απαντάμε με αγώνα για συλλογικές συμβάσεις παντού,  σε κάθε χώρο δουλειάς με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Απέναντι στις νέες περικοπές στην Υγεία, απαντάμε με την ανάγκη για ενίσχυση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να μην συνεχιστεί η εικόνα της απαξίωσης.

Απέναντι στην υποχρηματοδότηση της Παιδεία, απαντάμε με διεκδίκηση ασφαλών σχολείων για τα παιδιά μας, με κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς.

Απέναντι στα μειωμένη χρηματοδότηση στην Πολιτική Προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον λαό, απαντάμε με την ανάγκη για μέτρα που θα θωρακίζουν την αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση, την πυροπροστασία, για να μην πνιγόμαστε το χειμώνα, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Ενώ τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!
Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Αυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων που έριξαν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση. Οι επιτυχημένες απεργίες που πραγματοποιήθηκαν από τους υγειονομικούς – τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους οικοδόμους και μια σειρά άλλους κλάδους.

Διεκδικούμε αποφασιστικά:

  • Συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Σταθερή δουλειά    με   δικαιώματα. Κατάργηση    όλων    των   ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δουλεμπορικών εταιρειών.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Το Δ.Σ.