Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση για την Κυριακάτικη Αργία

Κυριακή 24 Απρίλη, 10:00 πμ, στα γραφεία του Σωματείου, Ομηρίδου Σκυλίτση 19 – Ε.Κ.Π.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7:00 MM ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ εναντία τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Απαντάμε στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οργανώνουμε την πάλη μας για τις επόμενες μάχες, για 48ωρη απεργία, όποτε και όταν έρθει για ψήφιση στη βουλή ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.

Μπούκωσαν από κέρδη και έρχονται σήμερα και μας πετάνε στην ανεργία, στην αβεβαιότητα, στη φτώχεια, όπως τους συνάδελφους μας από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, με το λουκέτο που ακολούθησε την αλλαγή συμβάσεων, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τη δουλειά τις Κυριακές.

Η καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού του Μαρτίου στους συναδέλφους στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ χτυπάει καμπανάκι για όλους. Οι αναδιαρθρώσεις, τα επενδυτικά σχέδια, οι μεγάλες συμπράξεις γίνονται στις δικές μας πλάτες, εμείς πληρώνουμε την ανάπτυξη και τα κέρδη τους, εμείς πληρώνουμε τη χασούρα τους, με μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής του μισθού μας, με απολύσεις, δουλειά τις Κυριακές.

Τέρμα πια στην υπομονή στο μαρτύριο της σταγόνας που μας υποβάλλει η εργοδοσία, όπως με την καταβολή των μισθών μας, του δικού μας ιδρώτα, σε “δόσεις”. Να μην επιτρέψουμε καμία άλλη καθυστέρηση! Κυρίως, όμως, δεν πρέπει να αποδεχθούμε τη δουλειά χωρίς ΣΣΕ, τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ως δεδομένο. Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για ανάκτηση όλων των απωλειών και υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Συγκυβέρνηση, εργοδοσία και οι εταίροι τους ΔΝΤ-ΕΕ ετοιμάζουν δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, που φέρνουν δουλειά ως τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πείνας, αυξήσεις στους έμμεσους φόρους σε βασικά είδη κατανάλωσης και έπεται συνέχεια με οδυνηρές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και απελευθέρωση των απολύσεων.

Η ζωή έχει αποδείξει πως όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο περισσότερο χαμένοι είμαστε.

Η αναμονή και η ανοχή δε μπορεί να είναι η επιλογή μας!


Ένας δρόμος απομένει, αυτός της ενότητας, της συσπείρωσης και διεκδίκησης των δικών μας συμφερόντων. Η δική μας συμμετοχή και δράση οργανωμένα μέσα από το σωματείο μπορεί να τους καθυστερήσει τα σχέδια, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να τα ανατρέψουμε.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 24 Απρίλη για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Προετοιμαζόμαστε για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που θα γίνει μόλις φέρουν το ασφαλιστικό-φορολογικό για ψήφιση.

ΤΟ ΔΣ