Ψηφίζουμε ΔΑΣ στις εκλογές του σωματείου. ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση 8 Δεκέμβρη, 10:30 πμ, Πλ. Καραϊσκάκη, Πειραιάς.

Το τελευταίο διάστημα όλοι μας ακούμε για τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μέτρα που μαζί με τα προηγούμενα θα κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Απελευθέρωση απολύσεων. Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Χτύπημα κι άλλο των συλλογικών συμβάσεων. Χτύπημα των σωματείων για να μην μπορούμε να παλέψουμε οργανωμένα για τα δικαιώματά μας. Όλα αυτά αν τώρα δεν βγούμε στην αντεπίθεση, οργανώνοντας των δικό μας αγώνα ενάντια στα σχέδιά τους, θα φέρουν μέρες μεσαίωνα, που δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε.

Σήμερα η επίθεση που δεχόμαστε τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και από τους εργοδότες μας είναι ενιαία και πρέπει να μας πεισμώσουν. Πρέπει να σπάσουμε τον φόβο και με αφορμή τις αρχαιρεσίες του σωματείου μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν με κατεβασμένο το κεφάλι, να  μην διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει. Να πάμε ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες τις ΓΣΕΕ και τις Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που το μόνο που ξέρουν καλά να κάνουν είναι να διαπραγματεύονται πόσα θα χάσουμε. Όλοι αυτοί συμφωνούν με την ανταγωνιστικότητα, που σημαίνει διαρκώς θυσίες από τους εργαζόμενους για να κερδίζουν τα αφεντικά μας και τώρα στην κρίση αλλά και σε καιρούς ανάπτυξης.

ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΄ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

Σήμερα ψηφίζουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας, στηρίζοντας την ΔΑΣ γιατί

  • κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος τους μέσα στο χώρο δουλειάς. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, οργανωμένοι στο σωματείο μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο στις ορέξεις της εργοδοσίας, μπορούμε να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
  • με δυνατό σωματείο, που θα εκφράζει τα δικά μας συμφέροντα και όχι του εργοδότη μας που διαρκώς ζητάει νέες θυσίες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Με δεκάδες μέλη του στους χώρους δουλειάς,  μπορούμε να συγκρουστούμε και να τους φοβίσουμε.
  • αν κάτι φοβούνται, αυτό είναι ένα σωματείο που οι εργάτες συζητάνε, αποφασίζουν, διεκδικούν, με βάση τις ανάγκες τους, δεν κάνουν πίσω στις δυσκολίες. Όλοι μαζί, εκφράζοντας αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο.
  • η πείρα δείχνει ότι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μας φοβίσει με απολύσεις, τρομοκρατία, εντατικοποίηση της δουλειάς, η μόνη απάντηση είναι γερά, ταξικά σωματεία, με συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων, που θα αψηφούν τα αφεντικά και ορθώνουν τοίχος προστασίας σε τέτοια φαινόμενα

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αυτό που τρέμουν όμως είναι να μην καταλάβουμε την δύναμη που έχουμε. Πρέπει να σκεφτούμε ότι χωρίς την δικιά μας δουλειά, καθημερινά, ατέλειωτες ώρες, ποιος από αυτούς θα μπορούσε να βγάλει τα κέρδη που βγάζει σήμερα ακόμα και μέσα στην κρίση. ΚΑΝΕΙΣ!!!!

Όσο όμως τους αφήνουμε να πιστεύουν ότι τους έχουμε ανάγκη, ότι επειδή κάποιοι μπορεί να μας πληρώνουν στην ώρα μας, έστω και αυτά τα ψίχουλα που παίρνουμε, είναι καλοί εργοδότες, την ώρα που δουλεύουμε ελαστικά ωράρια, χωρίς σύμβαση, χωρίς δικαιώματα, κάποιοι ανασφάλιστοι, με την απόλυση να μοιάζει κρεμάλα πάνω από το κεφάλι μας, θα “ξεσαλώνουν”.

Πρέπει να πάρουν απάντηση. Στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη είναι άλλη μία ευκαιρία όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο, μαζί με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία, που μας  πλήττει αυτή η πολιτική να φωνάξουμε…

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

Τώρα είναι η ώρα, μπροστά και στις αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου μας, να δυναμώσουμε την δικιά μας φωνή. Την φωνή των εργαζομένων στο εμπόριο και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Να δυναμώσουμε το σωματείο μας, ώστε από καλύτερη θέση, με την δύναμη που έχουμε ΟΛΟΙ μαζί, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και στην κυβέρνηση που από κοινού συνεχίζουν με παλιά και νέα μέτρα να παίζουν με τις ζωές μας.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ

Σήμερα δίνουμε την μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς με αρνητικούς συσχετισμούς στο κίνημα για τα δικά μας συμφέροντα. Κάνε και συ το βήμα. Ψήφισε μαζικά, ταξικά στις αρχαιρεσίες του σωματείου να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για την αλλαγή τους. Για να μπορούμε από καλύτερες θέσεις να τους αποκαλύπτουμε και να παλεύουμε για τα δικά μας συμφέροντα.

Οι εκλογές στο σωματείου μας θα πραγματοποιηθούν:

4/12/2016 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από τις 11:00 έως τις 19:00

5/12/2016 στον Κορυδαλλό Κρέσνας 10-12 & Αθηνάς από τις 11:00 έως τις 19:00

6/12/2016 στο κατάστημα Carrefour στο Ρέντη από τις 11:00 έως τις 19:00

6/12/2016 στο Κερατσίνι στο Δημαρχείο από τις 11:00 έως τις 19:00

7/12/2016 στο κατάστημα Σκλαβενίτης στο Ικόνιο από τις 11:00 έως τις 19:00

  7/12/2016 στη Σαλαμίνα στο Εργατικό Κέντρο από τις 11:00 έως τις 19:00

9/12/2016 στο κατάστημα Leroy  από τις 11:00 έως τις 19:00

  9/12/2016 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από τις 11:00 έως τις 19:00

10/12/2016 στο Πειραιά Κολοκοτρώνη 75 (γραφεία ΠΕΑΕΑ) από τις 11:00 έως τις 19:00

10/12/2016 στη Νίκαια Κ. Γέμελου 119  (γραφεία ΟΦΟΝ) από τις 11:00 έως τις 19:00

11/12/2016 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από τις 11:00 έως τις 19:00

 

Ψηφίζουμε ΔΑΣ μαζικά στις εκλογές του σωματείου μας

από τις 4 έως 11 Δεκέμβρη 2016

Παίρνουμε ΟΛΟΙ μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση

στις 8 Δεκέμβρη 10:30 στην πλ. Καραϊσκάκη

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων

Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά