ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ  8 ΜΑΗ   10.00Π.Μ.  ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μπούκωσαν από κέρδη και έρχονται σήμερα και μας πετάνε στην ανεργία, στην αβεβαιότητα, στη φτώχεια, όπως τους συνάδελφους μας από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, με το λουκέτο που ακολούθησε την αλλαγή συμβάσεων, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τη δουλειά τις Κυριακές. Η καθυστερήσεις στην πληρωμή των μισθών στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, οι μειώσεις και οι απολύσεις στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, η επέκταση της ημιαπασχόλησης στη LIDL, η κατάργηση της σταθερής εργασίας με την μετατροπή των  εργαζομένων στο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ σε ενοικιαζόμενους στην εταιρεία  ΜΕΤΡΟ, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η τρομοκρατία σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα είναι αποτελέσματα του λυσσαλέου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση των κερδών τους και την κυριαρχία τους στην αγορά. Τα λουκέτα, οι αναδιαρθρώσεις, τα επενδυτικά σχέδια, οι μεγάλες συμπράξεις γίνονται στις δικές μας πλάτες,  εμείς πληρώνουμε την ανάπτυξη και τα κέρδη τους, εμείς πληρώνουμε τη χασούρα τους, με μειώσεις και  καθυστερήσεις καταβολής του μισθού μας, με απολύσεις, δουλειά τις Κυριακές και ωράρια λάστιχο!

Είναι χαμένος από χέρι όποιος νομίζει ότι έχει εξασφαλισμένη τη δουλειά και τα δικαιώματα του, αν δέχεται να βάζει πλάτη για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του ο οποιοσδήποτε εργοδότης, πιστεύοντας ότι έτσι διασφαλίζεται και το δικό του μεροκάματο.

Για την «υγιή επιχειρηματικότητα», την ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό, τη μείωση του «εργατικού κόστους» και την κερδοφορία των επιχειρηματιών δουλεύει και η κυβέρνηση, που, μαζί με μεγαλοεργοδοσία-ΕΕ-ΔΝΤ,  ετοιμάζουν βαρύ πλήγμα στο ασφαλιστικό και νέους δυσβάστακτους φόρους.

Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους, που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μικτούς μισθούς των 586€ και  511€, καταργείται η σημερινή σύνταξη που ήταν 486€, αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και ταυτόχρονα γίνεται επανυπολογισμός με μείωση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων. Η εργατική λαϊκή οικογένεια θα πληρώνει δυσβάστακτους φόρους, όπως ΦΠΑ 24%,  και επιπλέον 3 δις ευρώ νέα μέτρα που ετοιμάζουν μεγαλοεργοδοσία-Κυβέρνηση-ΕΕ. Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.

Απαντάμε στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οργανώνουμε την πάλη μας για τις επόμενες μάχες, για 48ωρη απεργία, όποτε και όταν έρθει για ψήφιση στη βουλή ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τιμή στην εργατική πρωτομαγιά και τους νεκρούς της τάξης μας δεν μπορεί να αποτελέσει τυπική επετειακή εκδήλωση.  Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που καραδοκούν! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας!

Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

 ΤΟ ΔΣ