Στις 3 Δεκέμβρη Απεργούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Π.Α.ΜΕ., ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 10:30 π.μ. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργοι, νέες και νέοι

Δίνουμε συνέχεια στην μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 12 του Νοέμβρη, για να μην διαλύσουν ό,τι απόμεινε από την κοινωνική ασφάλιση.

Για να πούμε όχι στην φοροεπιδρομή. Για να μην περάσουν νέες θηλιές στο λαιμό μας!

Για να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που λέει πως έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Για να τσακίσουμε το επιχείρημα τους πως «ήξεραν τι ψήφιζαν» στις 20 Σεπτέμβρη.

Για να πούμε : Κάτω τα χέρια σας από την κοινωνική μας ασφάλιση.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζει και νέο ξεζούμισμα των εργαζομένων και νέα λεηλασία στο εισόδημα μας. Στον προϋπολογισμό προσθέτει και νέες μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς μας.

Ξαναβάζει στο τραπέζι του Προκρούστη το ασφαλιστικό, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές, τις εισφορές του κράτους, πετσοκόβει τις παροχές υγείας. Να μην αφήσουμε την ασφάλιση στα χέρια των αρπακτικών! Θέλουν να είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά να μη γνωρίζουμε τι συντάξεις και τι παροχές θα έχουμε! Η επίθεση στη κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους! Τόσο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια, όσο και τους νέους που θα έχουν τους χειρότερους όρους ασφάλισης.

Αφήνουν ελεύθερους τους πλειστηριασμούς, θέλοντας να υφαρπάξουν ό,τι περιουσιακό στοιχείο έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Μιλάνε για συναίνεση και πολιτική σταθερότητα για να μας φτάσουν στον πάτο. Να σπάσουμε το κλίμα της “κοινωνικής συνοχής” και του “εθνικού διαλόγου” που προβάλει η κυβέρνηση, για να ισοπεδώσει τα δικαιώματα μας. Μας κοροϊδεύει. Για το μόνο που νοιάζεται είναι το πώς θα εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή υπηρετεί! Η ανάπτυξη που επιδιώκει να φέρει θα στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δεν θα έχουμε κανένα όφελος από αυτήν την ανάπτυξη!

Κάθε μέρα και ένα ψέμα! Πρώτα η κατάργηση με ένα νόμο των μνημονίων, μετά η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η εγγύηση της πρώτης κατοικίας, το πρόγραμμα – φάντασμα της Θεσσαλονίκης, τα ισοδύναμα της ντροπής, τώρα η σωτηρία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος που είναι δήθεν εθνική υπόθεση. Δεν έχουν τσίπα!

Με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη να στείλουμε το δικό μας μήνυμα απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση που έχει εξαπολύσει η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου.

Επίθεση που στόχο έχει να ξεμπερδεύει το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εμποροϋπαλλήλων για να εξυπηρετείται απρόσκοπτα η αύξηση της κερδοφορίας του.

  • Αυτόν τον στόχο έχει και η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε η οποία αφού πρώτα σέρβιρε εκβιαστικά τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις», συνέχισε με μειώσεις μισθών, κλεισίματα καταστημάτων και απολύσεις.

  • Αυτό το στόχο έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι “ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ”

  • Αυτό το στόχο έχει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. θέλουν να απαλλάξουν το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο από την ασφάλιση την οποία θεωρεί δυσβάστακτο βάρος.

Ενισχύουμε την πάλη μας, οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας σωματείο, συγκροτούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη. Μπροστά στην απεργία 3 Δεκέμβρη συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές, κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργία, τη συνέχιση του αγώνα μας.

Συμπαραστεκόμαστε και συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχία της απεργίας των συναδέλφων μας στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε την Τρίτη 1 Δεκέμβρη.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

  • Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις , κύριες και επικουρικές . Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας .

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.