Προδιαγεγραμμένο Έγκλημα και οι πυρκαγιές που κάνουν στάχτη δάση και τους κόπους μιας ζωής!

Πειραιάς 19/7/202

Δελτίο τύπου

Ακόμη ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα συντελείται τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας, με πολλά ενεργά πύρινα μέτωπα. Δεν είναι το πρώτο καλοκαίρι που αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα. Τα έχουμε ζήσει ξανά και ξανά και πάντα την πληρώνει ο εργαζόμενος λαός που βλέπει τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη.

Οι δικαιολογίες περί πολλών μετώπων και δυνατών αέρηδων δεν πείθουν πια κανέναν. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες, σε πολλές περιπτώσεις η παρέμβαση της πυροσβεστικής λόγω της υποστελέχωσης έγινε με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν λειτουργούσαν οι κρουνοί για την παροχή νερού. Η έλλειψη αντιπυρικής προστασίας είναι γεγονός καθώς τα δασαρχεία είναι επίσης υποστελεχωμένα.

Σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που με την πολιτική τους υποστελέχωσαν  την πυροσβεστική υπηρεσία, η σημερινή Κυβέρνηση με απόφαση – κεραυνό εν μέσω αντιπυρικής περιόδου αποσπά από την πυροσβεστική υπηρεσία προσωπικό αναθέτοντας τους καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου για να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις στελέχωσης του ΕΚΑΒ με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην πολιτική προστασία.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα παίζουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας κορώνα γράμματα για τα δικά τους συμφέροντα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου την Δευτέρα 24 Ιουλίου του 2023 στις 19:30 στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37)

 

Το Δ.Σ.