ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απόλυση εργαζόμενης από τη ΓΑΛΙΩΝΗ ΕΠΕ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

 Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρίας ΓΑΛΙΩΝΗ ΕΠΕ, η οποία προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης για τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία 6 – 7 Μαΐου.

Η εργοδοσία αρχικά την Δευτέρα 9 Μαΐου προσπάθησε να βάλει την εργαζόμενη σε αναγκαστική άδεια αλλά, μετά την παρέμβαση του σωματείου, η προσπάθεια της έπεσε στο κενό και έτσι προχώρησε στην απόλυση της.

Αυτό που εξόργισε την συγκεκριμένη εταιρία είναι ότι η εργαζόμενη πριν την απεργία συμμετείχε σε περιοδεία του σωματείου και καλούσε όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή, για να μην περάσει το νομοσχέδιο που μας καταδικάζει στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα,  με συντάξεις των 300 ευρώ, που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Η εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων στο Factory Outlet, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.

Υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα γιατί είναι κατάκτηση χρόνων και αγώνων των εργαζομένων, όπλο στα χέρια τους.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά στέκεται στο πλευρό της συναδέλφου και απαιτεί :

  • Την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
  • Συνθήκες Υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Factory Outlet και τους συναδέλφους της ΓΑΛΙΩΝΗ ΕΠΕ να σπάσουν την τρομοκρατία, να οργανωθούν στο σωματείο τους και να κάνουν το φόβο της εργοδοσίας πράξη.

Οι δυσκολίες δεν μας λυγίζουν, θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Όσο σκύβουμε το κεφάλι, τόσο θα μας ποδοπατούν.

ΤΟ ΔΣ