Καταγγελία για τις απολύσεις στη Leroy Merlin

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά καταγγέλλει την εργοδοσία της Leroy Merlin για τις απολύσεις 2 συναδέλφων την περασμένη Πέμπτη  30/03/2017 από το κατάστημά της στον Πειραιά και την άρνηση της να συναντηθεί με το σωματείο.

Με τον προσφιλή λόγο της μειωμένης απόδοσης αλλά και της μη τήρησης των κανόνων της εταιρείας στέρησε το δικαίωμα στην εργασία από δυο συναδέλφους. Έχουμε πείρα από την πραγματική αιτία των απολύσεων. Στόχος είναι η αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων με νέους, ακόμα πιο φθηνούς, αλλά και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

Θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα το ξεζούμισμα τους για την κερδοφορία της επιχείρησης. Πάνω στην εκμετάλλευση του ιδρώτα μας άνοιξε καινούριο κατάστημα το 2016 και ετοιμάζει και δεύτερο ενώ εμείς βλέπουμε τα εισοδήματα μας να συρρικνώνεται και τη ζωή μας να τσακίζεται. Οι απολύσεις, τα σπαστά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση,  η δουλειά τις Κυριακές είναι το «καύσιμο» για να θησαυρίζει η Leroy Merlin.

Παράλληλα, η αξιολόγηση, οι εσωτερικοί κανονισμοί δημιουργούν κλίμα υποταγής και τρομοκρατίας σε κάθε συνάδελφο. Είναι ένα ακόμα εργαλείο για να παρεμποδίζει και να αναχαιτίζει ακόμα και την σκέψη  του εργαζόμενου για συλλογική, οργανωμένη δράση.

Οι μεγαλέμποροι αξιοποιούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ θα κάνουν το ίδιο με τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και Ε.Ε, δηλαδή απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών, οριστική κατάργηση των ΣΣΕ. Επιδιώκουν να μας κάνουν ακόμα πιο φτηνούς, ευέλικτους και αναλώσιμους.

Συνάδελφοι χρειάζεται επιφυλακή, επαγρύπνηση και κυρίως οργάνωση και συσπείρωση στο σωματείο για να αντιμετωπίσουμε την νέα επίθεση. Η επίθεση σε οποιοδήποτε συνάδελφο είναι υπόθεση όλων μας. Δεν υπογράφουμε και επιστρέφουμε στην εργοδοσία οποιοδήποτε έγγραφο μας δώσει, είτε αυτό αφορά επίπληξη είτε απόλυση. Ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το σωματείο μας και ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας.

Μόνο η οργάνωση στα σωματεία και η συμμετοχή μας στους αγώνες μπορούν να ασκήσουν πίεση και να φέρουν αποτελέσματα

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ