Καταγγέλλουμε τη Νέα Δίωξη 35 Συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Kαταδικάζουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με αφορμή την δίκη  στις 16/3/17  για   τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ,  προέδρους και μέλη Δ.Σ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας το 2013 στο Υπουργείο Εργασίας με αφορμή τις δηλώσεις του τότε Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι ” το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις”

Η κυβέρνηση της ΝΔ τότε προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας.

Στο Δικαστήριο που ακολούθησε αποδείχτηκε η προβοκάτσια, το κατηγορητήριο κατέρρευσε και αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Την Πέμπτη 16 /3/17 καλούνται εκ νέου σε Δικαστήριο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε μια δίκη παρωδία, η οποία καθόλου τυχαία πραγματοποιείται σήμερα που η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των θεσμών επιβάλει νέα αντιλαϊκά μέτρα και ένα από αυτά είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία.

Καταγγέλλουμε τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, εντείνουμε την δράση μας για ενημέρωση και προετοιμασία των εργαζομένων, για απεργιακή απάντηση στα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα .

ΤΟ Δ.Σ.