Κάλεσμα στους συναδέλφους στα Super Market για συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ 6 – 7 – 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11:00 – 19:00 στο Πασαλιμάνι, στο κατάστημα του Σκλαβενίτη, Μπουμπουλίνας 58
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11:00 – 19:00 στον Πειραιά, στην 2η Δημοτική Κοινότητα, Δραγάτση Ι. 1Α
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11:00 – 19:00 στον Πειραιά, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19

6-7-8 Δεκέμβρη συνεχίζονται οι εκλογές στο κλαδικό μας σωματείο, για να εκλέξουμε τους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων ως τώρα στις εκλογές, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι έκφραση της παρέμβασης που είχε το σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα. Ιδιαίτερα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, ένα μεγαλύτερο κομμάτι συναδέλφων φαίνεται να κατανοεί ότι μόνο η οργανωμένη δράση και η συσπείρωση στο σωματείο μπορεί να είναι η απάντηση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε μισθούς και όρους δουλειάς με βάση τις ανάγκες μας.

Απευθυνόμαστε σε σένα που από τη σκληρή σου δουλειά θησαυρίζουν ο Σκλαβενίτης, τα MyMarket, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, τα Μarket In, ο Γαλαξίας, ο Μασούτης και ο κάθε μεγαλέμπορος.

Σε σένα που δουλεύεις 4ωρα, ευέλικτα και σπαστά ωράρια, σχολάς πολλές φορές και μετά τη λήξη του ωραρίου σου, που εργάζεσαι χωρίς ανάσα κάτω από δύσκολες συνθήκες, που μοχθείς καθημερινά στο ταμείο, στα ψυγεία, στις αποθήκες, στα ράφια.

Σε σένα που ζεις με την αγωνία της ανανέωσης της σύμβασης σου, που αντιμετωπίζεις καθημερινά πιέσεις και τρομοκρατία, που μετράς το μισθό ευρώ το ευρώ για να δεις αν θα σε φτάσει ο μήνας.

Έχεις πλέον πείρα πως δεν πρόκειται για μπόρα που έχει περάσει, πως καμία ανάπτυξη που δεν θίγει τα κέρδη των μεγαλεμπόρων δεν μπορεί να είναι δίκαιη και φιλεργατική. Πως με τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η 7ημερη εργασία είναι ήδη πραγματικότητα, ανεξάρτητα ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση.

Αλήθεια πώς θα ακουστεί η δική μας φωνή, αν όχι οργανωμένα, συλλογικά,  μέσα από το σωματείο μας; Πώς θα διεκδικήσουμε τον μισθό μας, το ωράριο και τα υπόλοιπα δικαιώματά μας; Η ατομική λύση είναι αδιέξοδη. Το μέλλον δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν μπορεί να είναι η μόνιμη ανασφάλεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η φτώχεια, η ανεργία, η ζητιανιά για κάποια ψίχουλα.

Πως θα τσακίσουμε τα στηρίγματα που έχει η εργοδοσία μέσα στο εργατικό κίνημα; Σε αρκετά σωματεία επιζητούν τη στήριξη σας μέσω των διευθυντών-προϊσταμένων συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, δηλαδή στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη ΓΣΕΕ, καθορίζοντας τους συνολικούς συσχετισμούς υπέρ της εργοδοσίας. Πραγματοποιούν συνέδρια μαϊμούδων στα πιο απομακρυσμένα μέρη και σε πολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία, φέρνουν ποινικούς και ανθρώπους της νύχτας για να προστατεύσουν την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, που επιδίωκε να πάρει μέρος με φυσική παρουσία στα συνέδρια.

Απάντηση μπορεί να είναι μόνο ένα σωματείο μαζικό, δυνατό. Σωματείο που δεν μπορεί να βάλει η εργοδοσία στο χέρι. Σωματείο που είναι οργανωτής της πάλης για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο στα εμπορομάγαζα του Πειραιά να ακολουθήσει το παράδειγμα εκατοντάδων συναδέλφων που, τις μέρες των εκλογών, έκαναν το βήμα και ενίσχυσαν με την ψήφο τους το σωματείο, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα ισχυροποίησης του μπροστά στις μάχες που έχουμε απέναντι σε μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση.

6-7-8 Δεκέμβρη κάνουμε το βήμα, συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του σωματείου.

Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ -Κανείς κάτω από 751€ -Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας –Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς –Κατάργηση των σπαστών ωραρίων –Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας –Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας –Φοιτητικές άδειες με αποδοχές.