Η Υγεία του Λαού ΔΕΝ είναι Εμπόρευμα! Οι ασθενείς ΔΕΝ είναι Πελάτες!

Πειραιάς,

11 Νοέμβρη 2023

 

Η Υγεία του Λαού ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί Εμπόρευμα

Η υγεία του λαού, για την κυβέρνηση, είναι πεδίο κερδοφορίας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, που τόσα χρόνια βγάζουν πακτωλό κερδών. Χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη των εργαζόμενων, μειώνοντας το εισόδημά μας. Με την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, η σημερινή της Ν.Δ. και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στρώσανε το έδαφος, στην όλο και ευρύτερη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, που έχουν να κάνουν με την ίδια μας τη ζωή!

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθαν να προστεθούν:

Η παραχώρηση, σε ιδιώτη, του αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του Πειραιά.

Η απογύμνωση της Μονάδας Μαστού, του νοσοκομείου Μεταξά, του μοναδικού ογκολογικού νοσοκομείου του Πειραιά και μεγαλύτερου της χώρας, αφού αναγκάστηκε σε παραίτηση η μοναδική επιστημονικά υπεύθυνη ιατρός, με αποτέλεσμα το τμήμα να λειτουργεί χωρίς το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και η Μονάδα να απειλείται με κλείσιμο.

Οι ασθενείς ΔΕΝ είναι Πελάτες!

Τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» της επιχειρηματικής δράσης και των ΣΔΙΤ  (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) στα δημόσια νοσοκομεία και δομές αφήνει χωρίς προσωπικό ολόκληρα τμήματα, για να τα δώσει μετά σε ιδιώτες, που φουσκώνουν από τα κέρδη, εις βάρος της υγείας μας, οδηγεί στην χειροτέρευση της υγείας του λαού, που λόγω οικονομικής αδυναμίας, καθυστερεί να απευθυνθεί σε γιατρό, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση και όταν απευθύνεται πρέπει να υποστεί μια απίστευτη ταλαιπωρία και να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ασθένειες που άπτονται της ειδίκευσης του ογκολογικού νοσοκομείου ή της διάγνωσης που προκύπτει μετά από την εξέταση σε αξονικό και μαγνητικό τομογράφο.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, τόσο στον Πειραιά όσο και σε όλη τη χώρα ξέρουμε πως τρέμουμε στην ιδέα, μη χρειαστεί να κάνουμε κάποια εξέταση, μη χρειαστεί να πάμε σε νοσοκομείο.

Οι γυναίκες και οι άνδρες στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπολειτουργεί ή να κλείσει η Μονάδας Μαστού! Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να παραδοθεί αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του Πειραιά, πληρωμένο από τις δικές μας κρατήσεις, σε ιδιώτη, ώστε να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας!

Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς

Και όλα αυτά την ώρα που η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς βαράει κόκκινο, με ωράρια λάστιχο, με εργατικές ασθένειες, όπως αυτοάνοσα, μυοσκελετικά και τόσα άλλα που προκύπτουν, με τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής μας εν ώρα εργασίας να είναι ανύπαρκτα και πληθώρα εργατικών ατυχημάτων καθημερινά.

 

Λεφτά για την Υγεία του Λαού και όχι για την πολεμική μηχανή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Και ενώ για εμάς, πολύ πριν τελειώσει ο μήνας, έχει κάνει φτερά ο μισθός, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι, γεμίζουμε τα ράφια κάθε μέρα, με προϊόντα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αυξάνει όλο και περισσότερο το κόστος της υγείας για το λαό, κλείνει νοσοκομεία και μονάδες σε αυτά, δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο προσωπικό, δίνει εκατομμύρια για εξοπλισμούς που καλύπτουν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας σε κάθε δραστηριότητα που επιτάσσει η πολεμική μηχανή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με αποκορύφωση την ισραηλινή επιδρομή στην Παλαιστίνη και τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμμετέχοντας στη δολοφονία παιδιών και αμάχων και θέτοντας το λαό σε κίνδυνο αντιποίνων.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που με αυταπάρνηση δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, συμμετέχουμε στη σύσκεψη που καλεί την Τετάρτη 15 Νοέμβρη, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεταξά, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Μεταξά στις 7:00 μ.μ. και απαιτούμε:

  • Άμεση ταυτόχρονη προκήρυξη των 6 κενών θέσεων του τμήματος αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Νίκαιας. Να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησής του.
  • Άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας Μαστού στο Νοσοκομείο Μεταξά με το αναγκαίο προσωπικό. Να προκηρυχθούν άμεσα 3 θέσεις εξειδικευμένων γιατρών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης και αναβάθμισης της κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής των νοσοκομείων του Πειραιά.
  • Πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, νέους σύγχρονους οργανισμούς.
  • Να μην κλείσει καμία δημόσια δομή υγείας , αλλά να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες και να δημιουργηθούν και νέες, όπου χρειάζεται, χωρίς πληρωμές άμεσες ή έμμεσες από τους ασθενείς, με εκδίωξη των εργολάβων.
  • Δίκτυο Κέντρων Υγείας που να καλύπτουν πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των Κέντρων Υγείας, στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες, με παθολόγους και νοσηλευτές.
  • Σύνδεση των Κέντρων Υγείας με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας (γιατροί Εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι).
  • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Στελέχωση των μηχανισμών της Επιθεώρηση Εργασίας και έλεγχο σε όλους τους εργασιακούς χώρους.