Δεν ήταν η κακιά η ώρα! Είναι έγκλημα το οποίο ήταν προδιαγεγραμμένο! Αύριο, 02 Μαρτίου στις 18:00, όλοι έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13)

 

Ανακοίνωση

Πειραιάς,

Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023

Το Σωματείο μας και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων – επιβατών και εργαζομένων – , του πολύνεκ­­­­­­­ρου δυστυχήματος στα Τέμπη χθες το βράδυ, που προκλήθηκε από τη μετωπική σύγκρουση ενός επιβατηγού και ενός εμπορικού τραίνου.

Το δυστύχημα αυτό δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή αποτέλεσμα της κακιάς ώρας. Είναι ένα έγκλημα το οποίο ήταν προδιαγεγραμμένο, το οποίο είχαν καταγγείλει πάμπολλες φορές οι συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί και τα σωματεία τους.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση – καταγγελία της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών στις 7 Φλεβάρη, για άλλα δύο ατυχήματα που προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο και έθεσαν για άλλη μια φορά σε κίνδυνο εργαζόμενους και επιβάτες. Και δεν ήταν προφήτες όταν έγραφαν στην ανακοίνωση: « Δε θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις

Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τη σημερινή όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που προτεραιότητα δεν είχαν ποτέ την ασφαλή μετακίνηση του επιβατηγού κοινού ή τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας. Αυτά είναι κόστος! Προτεραιότητά τους ήταν και είναι το πως θα αποδώσουν το μέγιστο σε κέρδος, στα χέρια των κοράκων, τα κατακερματισμένα τμήματα του ΟΣΕ.

Γι’ αυτό η ΝΔ δια στόματος Χατζηδάκη επαίρεται, λέγοντας: «Υλοποιήσαμε ένα σχέδιο εξυγίανσης που εξοικονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε κερδοφόρα.». Όπου εξυγίανση, βάλε κατάργηση θέσεων εργασίας, απαραίτητου προσωπικού για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας, ελαχιστοποίηση του κόστους σε συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό των υποδομών κ.α.

Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Ιταλικό μονοπώλιο λέγοντας ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός ότι «…η χώρα γλίτωσε ένα μεγάλο βάρος».

 

Και τώρα που όλα θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους, θρηνούμε επιβάτες και εργάτες νεκρούς!

Οι μαζικές μεταφορές είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα

Οι ζωές μας δε θα επιτρέψουμε να μετριούνται σύμφωνα με το πόσο κοστίζουν στον εκάστοτε επιχειρηματικό όμιλο.

 

Καλούμε αύριο, 02 Μαρτίου στις 18:00, τα μέλη του Σωματείου να δώσουν το παρόν στην κινητοποίηση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13).

 

Το Δ.Σ.