Για την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου, παρέμβαση των σωματείων στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια με αφορμή το κλείσιμο των υπηρεσιών της ΥΠΕ που στεγάζονται στο κτίριο Οίκου Ναύτη στον Πειραιά, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού.

Με γνώμονα να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών και των ασφαλισμένων απαιτήσαμε να συναντηθούμε την διεύθυνση της 2ης ΥΠΕ προκειμένου να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Στη συνάντηση -που έγινε στην είσοδο- ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά και μας ενημέρωσε ότι η 2η ΥΠΕ καλύπτει όλη την περιοχή του Πειραιά και επιπλέον 58 νησιά. Παρόλα αυτά η λύση που έδωσε, να εξυπηρετηθούν δηλαδή οι ασφαλισμένοι από τα υπόλοιπα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ,  πρακτικά θα συμφορίζουν ακόμα περισσότερο τα υπόλοιπα υποκαταστήματα. Επίσης θα δημιουργήσει πρόβλημα σε μια σειρά σφαλισμένους που θα χάσουν τα ραντεβού που είχαν κλειστεί πριν έναν ή και δύο μήνες.

Από την μεριά μας, απαιτήσαμε να βρεθεί λύση που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες στην περιοχή του Πειραιά και τα νησιά που υπάγονται στην περιφέρεια. Σε αυτήν την κατεύθυνση δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της κινητοποίησης στις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά

Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά

Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής