Για την Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στα σουπερ μαρκετ

Την Τετάρτη 15 Απρίλη ο Σύνδεσμος Υπάλληλων Εμπορικών Καταστημάτων Και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, μαζί με δεκάδες σωματεία του εμπορίου στην Ελλάδα, απαιτήσαμε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία. Με σύνθημα «Στην Πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι – Άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας» βρεθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους στον ΑΒ Βασιλόπουλο, στον Σκλαβενίτη, στο Lidl, στο My Market κ.α. για να ενώσουμε τις φωνές μας απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση.

H ανταπόκριση από συναδέλφους αλλά και πελάτες μας δίνει αισιοδοξία για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη τον αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Η κινητοποίηση έδειξε ότι υπάρχει η ανάγκη να απαντήσουμε συλλογικά με σύνθημα «Κανένας μόνος! Όλοι μαζί έχουμε δύναμη!», να υψώσουμε  ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας. Να βάλουμε μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας  και των δικαιωμάτων μας.

Το σωματείο είναι η δύναμη των εργαζομένων

Καλούμε τους συναδέλφους, θαρρετά, να απευθυνθούν για κάθε ζήτημα που προκύπτει στον χώρο δουλειάς. Υπάρχει η ανάγκη σήμερα να ανέβει η οργάνωση των εργαζομένων για μέσα προστασίας σήμερα, για να αντιπαλέψουμε τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται με πρόσχημα την πανδημία, για να μη φορτωθούμε ξανά οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης.

Το Δ.Σ.