ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6.00 μμ. (Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19)

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Συμμετέχουμε μαζικά, δίνουμε το παρόν, προετοιμάζουμε την  αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, και όσων στηρίζουν την κυριαρχία των εκμεταλλευτών μας.

Αντιστεκόμαστε, δυναμώνουμε τους αγώνες για να αποκρούσουμε το νέο  αντιλαϊκό πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους θεσμούς (ΕΕ – ΕΚΤ –ΔΝΤ) και περιλαμβάνει χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο δικαίωμα της απεργίας.

Περνάμε στην αντεπίθεση!

Οι εργαζόμενοι  στο Μαρινόπουλο, οι απολυμένοι από  την Ηλεκτρονική, εμποροϋπάλληλοι που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική,  συνεχίζουν τον αγώνα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Συμπορευόμαστε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους  ενισχύοντας και διευρύνοντας τη λαϊκή συμμαχία. Είναι το δικό μας όπλο!

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε υποστεί άγρια επίθεση  στα εργασιακά μας δικαιώματα την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Μισθοί, συμβάσεις, ωράρια, εργασιακές σχέσεις κατακρεουργούνται καθημερινά  για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων. Η κυριακάτικη αργία είναι στο στόχαστρο. Η  απληρωσιά, η εντατικοποίηση της εργασίας, η δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα είναι ο καθημερινός βραχνάς εκατοντάδων συναδέλφων. Οι μισθοί δεν αρκούν για την επιβίωση μας.

Η εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων  οδηγούν εμάς και τις οικογένειες μας  στην εξαθλίωση. Άγρια φορολογία, χαράτσια, ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές σε παιδεία, υγεία επιδεινώνουν περαιτέρω  το βιοτικό μας επίπεδο.

Βάζουμε τις δικές μας  γραμμές! Δεν τους χαρίζουμε τα δικαιώματα μας!

Τα περί κόκκινων γραμμών, δίκαιης ανάπτυξης και άλλα τέτοια αποπροσανατολιστικά που στόχο έχουν να μας αφοπλίσουν και να μας κάνουν συνένοχους  στο έγκλημα,  δεν πρέπει να βρουν έδαφος.

Για την κυβέρνηση και όσους αυτή εξυπηρετεί, η πολιτική της “δίκαιης ανάπτυξη” και της “υγιούς επιχειρηματικότητας” υλοποιείται στον κλάδο ως εξής:

  • Ζεστό χρήμα εκατομμυρίων από τις τράπεζες στο Σκλαβενίτη για να προχωρήσει το deal με το Μαρινόπουλο και  ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο  και όχι μόνο κινδυνεύουν  με κατασχέσεις γιατί αδυνατούν   να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.
  • Μετατροπή των συμβάσεων των  εργαζομένων στο Βερόπουλο σε ενοικιαζόμενους στο Μy Μarket μετά  την εξαγορά της μια εταιρείας από την άλλη. Οι εξαγορές βρίσκουν ωφελημένους μόνο τους επιχειρηματίες και συνοδεύονται με τσεκούρι στα εργασιακά δικαιώματα.
  • Τζάμπα εργασία στους εργοδότες χαρίζοντας τους το επίδομα ανεργίας που δικαιούται ο άνεργος ντύνοντας το με το επιχείρημα τάχα  της καταπολέμησης της ανεργίας!  Είναι απαράδεκτο μέτρο που ανακυκλώνει την ανεργία και χτυπά τους κλαδικούς μισθούς.

Δε θα παραδώσουμε το επίδομα της ανεργίας στα αφεντικά!

Προστασία για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόγραμμα που μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε τζάμπα χρήμα για τα αφεντικά. Αυτό το κουτσουρεμένο επίδομα των 360 ευρώ που παίρνει μόλις το 10% των ανέργων, δίνεται απλόχερα στους εργοδότες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας! Ένα επίδομα που στηρίζεται αποκλειστικά στον κόπο και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων μετατρέπεται σε νέα μορφή ομηρίας! Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ο εργαζόμενος γίνεται έρμαιο στην εργοδοσία, ανοίγει φάμπρικα “οικειοθελών αποχωρήσεων” που θα βαφτίζονται στη συνεχεία προσλήψεις ανέργων, ως αποτέλεσμα των ανύπαρκτων δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν δήθεν οι εργοδότες. Γι αυτό οι εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να χειροκροτήσουν πρώτες την ανακοίνωση του προγράμματος.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει!

Να μην μάθουμε να ζούμε με τα λίγα για να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να μην κάνουμε πίσω συνολικά στα δικαιώματα μας που αφορούν τον μισθό μας, την ασφάλιση μας, το ωράριο μας. Να μην υποκύψουμε στα κελεύσματα τις εποχής που λένε «να βάλουμε πλάτη» για να σωθούν οι εργοδότες  μένοντας απλήρωτοι, ανασφάλιστοι και στο τέλος χωρίς δουλειά και άνεργοι!
Να μην υποχωρήσουμε στο ρεαλισμό της εποχής που θέλει χιλιάδες παιδιά έξω απ’ τους παιδικούς σταθμούς, σχολεία παρατημένα με χιλιάδες κενά, την υγεία να την πληρώνουμε χρυσάφι στα ιδιωτικά διαγνωστικά.

Οργανώνουμε τη δράση μας, δυναμώνουμε το σωματείο!

Στην επίθεση απαντάμε με την οργάνωση μας στο σωματείο γιατί έχει αποδειχτεί ότι εργαζόμενος χωρίς οργάνωση είναι «φτερό στον άνεμο», αδύναμος και μόνος απέναντι στην θύελλα των μέτρων που έρχεται. Η δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει αγωνιστικά το συμφέρον του εργαζόμενου.
Να γίνει συνείδηση στον κάθε εργαζόμενο, στον κάθε εργασιακό χώρο ότι το σωματείο είναι η οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του. Αποτελείται από τον κάθε εργαζόμενο ανεξαρτήτως σε ποιον θεό πιστεύει, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Η λειτουργία του, η δράση του, η αποτελεσματικότητα του καθορίζεται από όλους εμάς τους εργαζόμενους. Από τη συμβολή του καθένα, από την παρουσία του, από την αταλάντευτη στάση στους χώρους δουλειάς. Η δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει αγωνιστικά το συμφέρον του εργαζόμενου, ανεξάρτητα από τους θεσμούς και τη νομοθεσία.

Κανένας μόνος του, κανένας ανοργάνωτος! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Το σωματείο δεν τα δίπλωσε στα δύσκολα, δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια! Συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, που έχει πλαίσιο και γραμμή ανυπακοής, αντεπίθεσης και οργάνωσης της πάλης κατά των αντιλαϊκών πολιτικών, κατά της ΕΕ. Είναι το πλαίσιο που θέλει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, βάζει αιτήματα και στόχους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.
Με την οργάνωσή μας ενισχύουμε το σωματείο μας! Πιο οργανωμένοι, αποφασισμένοι δίνουμε τις μάχες μας ενάντια στην επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων του κεφαλαίου και των θεσμών του. Για να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, για να πάρουμε πίσω τον πλούτο που εμείς παράγουμε!

Να ενισχύσουμε το μέτωπο του αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας!

Να κάνουμε εμείς θέμα το ζήτημα των μισθών μας, των συλλογικών συμβάσεων! Να μπει στους εργασιακούς χώρους η θέση μας για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ για την ΕΓΣΣΕ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα τις τελευταίας σύμβασης του 2011, που προέβλεπε βασικό μισθό στα 920 ευρώ.
Μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων κλάδων να οργανώσουμε την πάλη μας, για αυξήσεις στους μισθούς, για αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια. Να γίνει δράση η εναντίωση απέναντι στις ατομικές συμβάσεις, στη μερική απασχόληση και στις ευέλικτες μορφές εργασίας, στις απειλές, στις απολύσεις, στην εργοδοτική τρομοκρατία. Αν παγιωθεί η ατομική διαπραγμάτευση, η εργοδοσία θα σου δίνει ένα και θα σου παίρνει εκατό

Η δική μας διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης  για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, για όλα όσα είναι δικαίωμα μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

  • Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, τις συλλογικές διαδικασίες, συγκροτούμε επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές  σε κάθε  κατάστημα.
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη απεργία.
  • Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.

ΤΟ ΔΣ