Απαιτούμε υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σύμβασης, στο ΣΚΑΒΕΝΙΤΗ

Πειραιάς,

20 Νοέμβρη 2023

 

Μετά τη μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ”, από αντιπροσωπείες των επιχειρησιακών σωματείων του ομίλου «Σκλαβενίτης» στη Βόρεια Ελλάδα και την Αχαΐα, με αίτημα την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σύμβασης και με συμμετοχή μελών των κλαδικών Σωματείων της Αθήνας και του Πειραιά, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως θα μεταφέρουν τα αιτήματα των Σωματείων στη Διοίκηση.

Αγώνας για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Ενώ τα κέρδη και οι τζίροι της επιχείρησης αυξάνονται, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, η εντατικοποίηση τσακίζει την υγεία των εργαζόμενων  και οι συνθήκες δουλειάς χειροτερεύουν, ο δρόμος του αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας, είναι μονόδρομος.

Στηρίζουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, των εργαζομένων, το επόμενο διάστημα.

Στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας και τον αγώνα για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, απαιτώντας:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων ετών.
  • Επαναφορά όλων των τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους, πραγματικά, χωρίς συμψηφισμούς, με αναδρομική ισχύ.
  • Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, με κατοχυρωμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 5νθήμερο-8ωρο για όλους.
  • Σταθερό πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Επαναφορά ειδικοτήτων και πόστων και παροχή σύγχρονων μέσων προστασίας και ασφάλειας.
  • Άμεση μετακίνηση για όποιον επιθυμεί σε κατάστημα/χώρο εργασίας πλησίον της οικίας του.
  • Παροχή διατακτικών 150 ευρώ στις εορτές των Χριστουγέννων, 100 ευρώ το Πάσχα και 100 ευρώ κατά τη θερινή άδεια. Οι διατακτικές να δίνονται στο σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα με την εργασιακή τους σχέση.