Γενική Συνέλευση, Κυριακή 18 Μάρτη, 6:00 μμ

Όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, κυβέρνηση και εργοδοσία, που μιλούν για  ανάπτυξη, επιστροφή στις αγορές, “έξοδο από τα μνημόνια”, για “φως στο τούνελ”, συμφωνούν ότι σε αυτή την προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών  μέτρων. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι βιομήχανοι, “δεν αμφισβητούνται οι αντεργατικές ανατροπές, καθώς αυτό θα διαταράξει την «θετική πορεία» της οικονομίας”.

Το χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, η μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη, οι δεκάδες αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων, η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν το “εθνικό” σχέδιο. Στόχος να υπηρετηθεί με κάθε τρόπο η καπιταλιστική ανάκαμψή και το σύνθημα όλων αυτών προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι τα “κεφάλια μέσα”.

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος από δεκάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα αιτήματα, το διεκδικητικό  πλαίσιο μας είναι η δική μας ξεκάθαρη απάντηση, το δικό μας σχέδιο και αποτελούν πολύτιμο όπλο για την συνέχεια. Αυτό το σχέδιο μπορούμε και πρέπει να δυναμώνουμε το επόμενο διάστημα. 

Δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, υπό από το φόβο της απόλυσης, της αξιολόγησης και της επίπληξης.

Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες ή να συμβιβαστούμε με μερεμέτια και ψίχουλα. Ο «εθνικός στόχος» της ανάπτυξης, των κερδών του ομίλου και το σλόγκαν «όλοι μαζί μπορούμε» δε μπορεί να σβήσει την κάθετη γραμμή που αντικειμενικά χωρίζει τους εργοδότες από τους εργαζόμενους.

Τα σεμινάρια ενσωμάτωσης και συμβιβασμού από την εργοδοσία στους εργαζόμενους στη λογική της εταιρικής γαλήνης, δηλαδή στη θέση που αναφέρει πως οι ανάγκες των εργαζόμενων ικανοποιούνται αρκεί να υπάρχει δουλειά και να πηγαίνει καλά η επιχείρηση, ακυρώνονται από τη ζοφερή πραγματικότητα που κυριαρχεί στα καταστήματα.

Οι εργαζόμενοι στις σημερινές συνθήκες  έχουμε μόνο μια επιλογή για να μην είμαστε έρμαια των αντεργατικών πολιτικών που μας γονατίζουν για τα κέρδη του κεφαλαίου. Η επιλογή μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας, να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα. Κανένας  να μην είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας .

Μεγάλο εμπόδιο στον αγώνα μας είναι οι συμβιβασμένες- ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι τα πρωτοπαλίκαρα  της εργοδοσίας ανάμεσα μας. Αυτοί που για να δικαιολογήσουν την αποπροσανατολιστική και υπονομευτική τους στάση λένε  ότι “οι αγώνες δεν βγάζουν πουθενά”, “οι εργαζόμενοι δεν ακολουθούν” και  απορρίπτουν κάθε πρόταση για οργάνωση της πάλης μας, λειτουργούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός θεωρώντας την απεργία και τους αγώνες  ξεπερασμένες μορφές πάλης! Αυτοί που πάνε και υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας κατ’ εντολή της εργοδοσίας και πίσω από κλειστές πόρτες, όπως έκαναν πρόσφατα τα επιχειρησιακά – εργοδοτικά σωματεία του Σκλαβενίτη χωρίς καμία ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, χωρίς να κάνουν συλλογική υπόθεση οργάνωσης και πάλης τη διεκδίκηση με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας. Τέτοιους συνδικαλιστές που δεν τολμούν να πάρουν τη γνώμη των εργαζόμενων, να παλέψουν και να συγκρουστούν με την εργοδοσία δεν τους χρειαζόμαστε μέσα  στα σωματεία και το κίνημα των εργαζομένων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΠΑΛΗ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Διεκδικούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας  και τον πλούτο που εμείς παράγουμε, για να ζήσουμε καλύτερα:

Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας * Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους * Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας * Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς * Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.

    • Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση μας, συζητάμε και σχεδιάζουμε μαζί τα επόμενα βήματα, την Κυριακή 18 Μάρτη, 6:00 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Πείραια. Ομηρίδου Σκυλίτση 19.
    • Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 20 Μάρτη, 6:30 μμ στον Πειραιά, στην Πλατεία Καραΐσκάκη.

Δυναμώνουμε το σωματείο. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά.