7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ – ΔΙΚΗ ΧΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο λαός και η νεολαία του Πειραιά δεν ξεχνάμε τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της ΧΑ σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέες, νέοι

  • Στις 18 Σεπτέμβρη ήμερα που συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ΧΑ, διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι, με συγκέντρωση των σωματείων και των μαζικών φορέων του Πειραιά στις 18.00 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν).
  • Στις 7 Οκτώβρη ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ, θα βρεθούμε ξανά στο δρόμο για καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ.

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου έγινε λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση των φασιστών σε συναδέλφους συνδικαλιστές, κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιδοθεί σε δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες και σε νέους ανθρώπους.

Το γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του ταξικού κινήματος, βρέθηκε εκτός Βουλής, είναι θετικό αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν εργαζόμενο και νέο. Η εκμετάλλευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι το σάπιο έδαφος που καλλιεργεί τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και τα νέα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Πάντα θα αναλαμβάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Άλλωστε η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη της ΧΑ, που κλείνει τα μάτια στα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, στο ογκώδες αποδεικτικό υλικό είναι ενταγμένη στην προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστοειδών, στην αναβάπτισή τους για να συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο τους ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε να πληρώσουν ξανά την κρίση οι εργαζόμενοι, να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματιών ομίλων. Τα αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν με πρόσχημα την πανδημία, η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στην πρώτη κατοικία, οι ελαστικές και εκ περιτροπής μορφές απασχόλησης, το χτύπημα των ΣΣΕ, η παντελής απουσία ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης απέναντι στην πανδημία είναι η μια όψη της επίθεσης. Ταυτόχρονα κλιμακώνεται η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί για συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα.

Σε συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απέναντι στο λαό οξύνεται, θέλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα να είναι στο γύψο. Αυτό εξυπηρετούν τα αντιδραστικά μέτρα όπως ο περιορισμός των διαδηλώσεων που έφερε η ΝΔ, σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, ξέρουν ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν μόνο με νόμους, γι’ αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

Έχουμε πείρα όπως με το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα και την προσπάθειά του στο πλευρό των εργολάβων για να μην εφαρμοστεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στη Ζώνη μετά από 9μηνο αγώνα.

Έχουμε πείρα από τις άπειρες παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του, αλλά και ότι βγάζουν σπυριά σε κάθε διεκδίκηση της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς, αλλά και τους νόμους τους, ότι μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Θα φάνε τα μούτρα τους.

Οργανώνουμε την πάλη μας με τα σωματεία μας στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους για τα δικαιώματά μας, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε σε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό που είναι λίπασμα για να ανδρώνεται ο φασισμός.

Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής

7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι κυβερνήσεις έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης.

  • Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι ναζιστές της ΧΑ.
  • Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη της ΧΑ που προσπαθεί να ξεπλύνει τους δολοφόνους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής:

  • Στη συγκέντρωση 18/9/2020, στις 18.00 πλ. Νίκης (Ζαρντέν) στην Αμφιάλη.
  • Στις 7/10/2020 ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ, ξανά στο δρόμο, για να καταδικαστεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ».

Τα Σωματεία και οι φορείς του Πειραιά που υπογράφουν είναι οι εξής:

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Περιφέρειας Ν. Αττικής και Περιχώρων, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, Παράρτημα Πειραιά Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η ΕΣΤΙΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ», Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Η ΣΤΟΡΓΗ του ΠΑΙΔΙΟΥ», Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, ΠΕΣ-ΝΑΤ Σωματείο Συνταξιούχων Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σύλλογος Γυναικών Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας «Τερψηχώρος».