ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σήμερα στο κατάστημα Σκλαβενίτη στο Ρέντη Π. Ράλλη 97, ανακοινώθηκε ότι ένας εργαζόμενος στο τμήμα του e-food, βρέθηκε θετικός στον covid-19. Κατόπιν η εταιρεία προχώρησε, όπως όφειλε σε απολύμανση του χώρου και σε πραγματοποίηση δειγματοληπτικών τεστ στους εργαζόμενους του τμήματος. Η εταιρεία ωστόσο εκμεταλλευόμενη την προκλητική ασάφεια του υγειονομικού πρωτοκόλλου που νομοθετήθηκε, πετάει την ευθύνη από πάνω της, ώστε να μη προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση όπου κυβέρνηση και εργοδοσία για χάρη της κερδοφορίας, αναγάγουν σε ατομική υπόθεση την εξάπλωση της πανδημίας. Είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μαζικούς χώρους όπως είναι αυτοί των σουπερμάρκετ και έντονου υγειονομικού ενδιαφέροντος, να μη έχει γίνει από την αρχή της πανδημίας ούτε μία απολύμανση!, ενώ την ίδια ώρα πανηγυρίζουν για τους τεράστιους τζίρους που έκαναν.
Απαιτούμε:
• Να γίνουν άμεσα δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζομένους με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.
• Να γίνει ολική απολύμανση του καταστήματος και των κοινόχρηστων χώρων και όχι μόνο του συγκεκριμένου τμήματος.
• Να εξασφαλιστεί πλήρως το εισόδημα των εργαζομένων στις περιπτώσεις προσωρινής ή παρατεταμένης καραντίνας.
• Να υπάρξει έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των εργαζομένων σε επιβεβαιωμένο κρούσμα.