17 ΑΠΡΙΛΗ Απεργούμε

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 20/03/2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΕΚΠ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ
10:30 στην πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο

 

Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας
αυξήσεις στους μισθούς και
μέτρα πραγματικής ανακούφισης
που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.

 

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη, μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών, έβγαλε στο δρόμο του αγώνα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Ενωθήκαμε με τους αγρότες, τους φοιτητές, τους αυτοαπασχολούμενους, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε., που εξαθλιώνουν το λαό και εκμηδενίζουν το εισόδημά μας, πολύ πριν βγει ο μήνας.

Η Αθήνα βούλιαξε από χιλιάδες απεργούς! Βροντοφωνάξαμε ότι η προσπάθεια συγκάλυψης, για το έγκλημα στα Τέμπη, όλων όσων έχουν ευθύνη, διαχρονικά και σε όποια κυβέρνηση κι αν συμμετείχαν, δε θα περάσει.

 

Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί. Να πληρώσουν οι ένοχοι!
 
Συνεχίζουμε με απεργιακή κλιμάκωση!
Αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων
που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις!

 

Οι πολυδιαφημισμένες «αυξήσεις» από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, θα τις καταπιεί η ακρίβεια. Για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με καθεστώς ελαστικών σχέσεων και δεν μπορούν να ζήσουν με 400 ευρώ, οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Η κυβέρνηση μιλάει για αποκλιμάκωση στα κύματα ακρίβειας την ίδια ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, οι αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης και ιδιαίτερα στα τρόφιμα που ξεπερνούν το 35%, με το ελαιόλαδο να έχει ετήσια αύξηση 67,4%!

Ενώ οι έρευνες του ΣΕΒ για το προηγούμενο έτος δείχνουν πως μία στις δύο επιχειρήσεις αύξησε τον τζίρο της και θεωρούν πως η οικονομική κατάσταση είναι καλή. Καλή για τις επιχειρήσεις, κακή και ανάποδη για τους εργαζόμενους.

Σε μια σειρά χώρους μάλιστα, όπως πχ στο ALLOU Fan Park, η εργοδοσία έχει επιβάλλει ένα καθεστώς φιλοδωρήματος, καταβάλλοντας κατά κόρων έναντι  και όχι την πλήρη μισθοδοσία.

 

Εμάς που γεμίζουμε τα ράφια των Super Market και των εμπορικών και βλέπουμε τα προϊόντα να ακριβαίνουν μέρα με τη μέρα και το μισθό μας έτσι να εξανεμίζεται, δε μας κοροϊδεύουν.
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς!
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης!
Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των Καταστημάτων!

 

Όπως σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, έτσι οργανώνουμε τον αγώνα μας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο.

Υπάρχουν κατακτήσεις, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια. Η πανελλαδική απεργία των οικοδόμων, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και σε εργοστάσια του μετάλλου, στα τρόφιμα – ποτά, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα, οι μαζικές κινητοποιήσεις για την Υγεία σε πόλεις της χώρας, δείχνουν το δρόμο.

 

Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή στους πολέμους!

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία!

 

Η κυβέρνηση αφαιρεί από τον ιδρώτα μας 7 δισ. ευρώ το χρόνο σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και ταυτόχρονα φέρνει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάνοντας το χατίρι των επιχειρηματικών ομίλων, υποβαθμίζοντας την μόρφωση των παιδιών μας και τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τα φακελάκια.

Απαιτούμε:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
 • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
 • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,
10:30 στην πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
 
     ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ
στις  18:30 στο ΕΚΠ