ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ”

Πειραιάς, 17 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συμπαραστεκόμαστε στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το συνάδελφο, εργαζόμενο στην εταιρεία “Φίλιππος Νάκας, τον οποίο η εργοδοσία προσπαθεί να εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Η εταιρεία “Φίλιππος Νάκας” που το Δεκέμβριο του 2022 αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τώρα τον μετακινεί από το κατάστημα της Γλυφάδας που μέχρι τώρα εργάζεται, στο Αιγάλεω, στο οποίο για να μεταβεί απαιτείται να παίρνει τρία μέσα μεταφοράς, θα εργάζεται με εκ περιτροπής και σπαστό ωράριο και θα υποχρεώνεται να σηκώνει βάρη, κάτι που και με την σύσταση του γιατρού εργασίας πρέπει να αποφεύγεται. Επί της ουσίας του στερεί κάθε δυνατότητα να φροντίσει την υγεία του και να ξεκουράζεται.

Ξεκάθαρα πρόκειται για Εκδικητική Μετακίνηση και μεθόδευση, ώστε να οδηγηθεί ο συνάδελφός σε παραίτηση, μετά την αποτροπή της προσπάθειας απόλυσης, κάτω από την άμεση κινητοποίηση του Σωματείου της Αθήνας.

Κανένας Μόνος του
Δεν ανεχόμαστε να μας λιώνουν στη δουλειά, με προγράμματα και ωράριο που μας στερούν ακόμα και τη δυνατότητα, να φροντίσουμε την υγεία μας.

Την Τρίτη 17 Οκτώβρη στις 5.30 μ.μ., το Σωματείο μας προχωράει σε Παράσταση Διαμαρτυρίας, στο κατάστημα της εταιρείας “Φίλιππος Νάκας» στον Πειραιά, Λεωφ. Ηρ.Πολυτεχνείου 7-9 .

Απαιτούμε:

  • Ο συνάδελφος να συνεχίσει να εργάζεται όπως εργαζόταν μέχρι σήμερα στο κατάστημα της Γλυφάδας.
  • Να πάρει πίσω η εργοδοσία τη μετακίνηση του συναδέλφου και το εξοντωτικό πρόγραμμα που του επιβάλλει.
  • Άμεσα να οριστεί η εργατική διαφορά και να πάρει θέση η Επιθεώρηση Εργασίας.
  • Να πάρει θέση το υπουργείο Εργασίας.

 

Το Δ.Σ.