Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά!

Πειραιάς, 27/07/2023

Δελτίο Τύπου

Το σωματείο μας καταγγέλλει στους εμπορουπάλληλους του Πειραιά την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Geralg R.Ford» στον Φαληρικό όρμο.

Οι μακελάρηδες είναι ανεπιθύμητοι από την εργατική τάξη του Πειραιά. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η παρουσία του εδώ εντείνει τις αρνητικές διεργασίες που υπάρχουν στην περιοχή μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτές τις εξελίξεις, γιατί είναι κόντρα στην πάλη μας για ζωή με δικαιώματα, για αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των λαών.

Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Από την μια οι υπέρογκες δαπάνες για εξοπλισμούς με τα Rafele και τις φρεγάτες και από την άλλη τα προγράμματα απασχόλησης για δουλειά μέχρι τα γεράματα, η υποστελέχωση του πυροσβεστικού σώματος κλπ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μαζί με τον υπόλοιπο λαό του Πειραιά, στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 20:00 στην πλατεία Αλεξάνδρας και απαιτούμε:
  • καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς,
  • να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην χώρας μας,
  • καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά και των υποδομών στους μακελάρηδες.

 

Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά