Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης – Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή!

Πειραιάς 14/10/2023

Δελτίο Τύπου

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης – Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή!

Για πολλοστή ημέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Το σωματείο μας καταδικάζει, για άλλη μία φορά, την επέμβαση σε παλαιστινιακά εδάφη, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ξεριζωμένους.

Καταδικάζουμε το έγκλημα, του κράτους του Ισραήλ, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, τις καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων, τις φυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και τους συνεχείς εποικισμούς, όπου συντελείται δεκαετίες τώρα, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εναντίων των Παλαιστινίων, που παλεύουν να αποκτήσουν ξανά δικό τους κράτος.

Τεράστιες ευθύνες έχουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή, η οποία από την πρώτη στιγμή έτρεξε να προσφέρει κάλυψη στην κυβέρνηση του Ισραήλ για τα εγκλήματα που διαπράττει και μάλιστα παρέχει σε αποστολή στην περιοχή τη φρεγάτα «Ψαρά», συνεπικούρεμενη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, που έχει το βλέμμα στραμμένο στη Γάζα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα, του Παλαιστινιακού Λαού.
  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα «Ψαρά».
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967.

Το Δ.Σ.