ΑΓΑΝΤΑ ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ “κύριε” Υπουργέ!

Πειραιάς, 21 Σεπτέμβρη 2023

«κύριε» Υπουργέ!

 

Έξω από τη Βουλή είναι οι απεργοί κύριε Γεωργιάδη. Δεν τους είδατε; Στο λιμάνι; Σε όλη την Ελλάδα;

Επιλεκτική τύφλωση Υπουργέ των εργοδοτών (Βιομηχάνων, Μεγαλεμπόρων, Εφοπλιστών κοκ).

Δεν είδατε κανέναν να απεργεί;

Γιατί δεν περάσατε κύριε υπουργέ το πρωί από το Λιμάνι του Πειραιά;

Να σας υποδεχτούν οι Ναυτεργάτες; Γιατί οι εφοπλιστές ήταν κάπου και κλαίγανε τα κέρδη τους.

Να σας υποδεχτούνε οι Λιμενεργάτες στις προβλήτες της Cosco; Γιατί τα στελέχη της Cosco, κάπου στο υπουργείο θα σας περιμένουν, να σας βάλουν πάλι χέρι.

Να σας υποδεχτούν οι Μεταλλεργάτες της Ζώνης; Γιατί οι εργολάβοι κάπου θα ήταν μαζεμένοι να οργανώνουν το επόμενο σωματείο φασιστοειδών, που πολύ το χαρήκατε όταν το στήσανε.

Να σας υποδεχτούν οι Εμποροϋπάλληλοι; Γιατί οι Δήμαρχοι, υπηρέτες των μεγαλεμπόρων, κάπου θα οργανώνουν τα χρώματα στην παλέτα, για τις νύχτες που θέλουν να βάψουν γαλάζιες, λευκές κλπ. Αλλά χάνουν το χρώμα τους, όταν σκέφτονται αυτές που θα βαφτούν κόκκινες, από τις σημαίες των εργαζομένων.

Αλλά γιατί δε μας λέγατε «κύριε» υπουργέ προεκλογικά, αφού είναι τόσο υπέρ των εργαζομένων αυτό το Νομοσχέδιο, ότι θα καταθέτατε ένα τέτοιο αντεργατικό έκτρωμα;

Μας γυρνά πίσω, πριν από το 1921, όταν και κατακτήσαμε την κατοχύρωση του 8ώρου.
1921 κατοχύρωση 8ώρου,
2021 νόμος Χατζηδάκη καθιέρωση 10ώρου,
2023 νόμος προς ψήφιση Γεωργιάδη για καθιέρωση 13ώρου.
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

Και να ποιο ρόλο υπηρετεί η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που με περισσή υπερηφάνεια επικαλεστήκατε, αφού για άλλη μία φορά σφυράει αδιάφορα με τα χέρια στις τσέπες. Το ρόλο του βαστάζου των συμφερόντων, των μεγαλοεργοδοτών, έχει αναλάβει.

Τέτοια ξεφτίλα του ανώτατου οργάνου των εργαζομένων, μετά από τις αποφάσεις 31 Εργατικών Κέντρων και 18 Ομοσπονδιών, για απεργία.

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΚΑΛΑ!
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.

 

Ο κάθε ένας εργαζόμενος απεργός είναι και θα είναι το Καρφί στο Μάτι της κάθε αστικής κυβέρνησης και των υπουργών της και όλων των εντολέων τους, μεγαλοεργοδοτών.

 

Αν πιστεύετε «κύριε» υπουργέ, ότι η Ταξική Πάλη καταργείται με νόμους και διατάξεις, σας πληροφορούμε, ότι το ίδιο πίστεψαν, πριν από εσάς, φιλελεύθεροι, φασίστες, σοδιαλδημοκράτες­­­­­, λεγόμενοι αριστεροί υπουργοί, σαν κι εσάς.

 

ΑΓΑΝΤΑ ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!