ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Προσπάθεια νομιμοποίησης της νοθείας στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση – καταγγελία για τις εξελίξεις στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ εξέδωσε το ΠΑΜΕ. Σ’ αυτήν αναφέρει: «Το ΠΑΜΕ με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις Tύπου, έγκαιρα ενημέρωσε και προειδοποίησε την εργατική τάξη της χώρας για τα εκτεταμένα κρούσματα νοθείας μπροστά στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Πρωτοστάτησε όλες τις προηγούμενες μέρες αλλά και μέσα στο Συνέδριο ώστε να μην περάσει η νοθεία, να κοπούν αρκετοί αντιπρόσωποι από συνδικαλιστικές οργανώσεις, που μέσω πλαστών στοιχείων και άλλων παρατυπιών επιχείρησαν μέσω της νοθείας να διαμορφώσουν ψεύτικους συσχετισμούς για την μακροημέρευση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Σήμερα, η ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να νομιμοποιήσει τους παραπάνω νόθους αντιπροσώπους με νέα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και με την απροκάλυπτη παρέμβαση των δικαστικών αρχών. Με πρωτοφανείς και απαράδεκτες διαδικασίες και με τη συμμετοχή τριών δικαστικών αντιπροσώπων και τριπλή ψήφο αντί για μία, ακυρώνουν στην ουσία το ρόλο της εφορευτικής επιτροπής που εκλέχτηκε μέσα στο Συνέδριο.

Προσπαθούν να προκαλέσουν εμπόδια, να επιβάλλουν τη νοθεία, να μπουν μέσα στο Συνέδριο οι νόθοι αντιπρόσωποι που κόπηκαν χθες με αποφάσεις Συνεδρίου. Στόχος είναι να καθυστερήσουν οι εκλογές, να προκαλέσουν παραπέρα προβλήματα.

Το ΜΕΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ, ως νέα δύναμη εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με την ψήφο του μέσα στην εφορευτική επιτροπή σιγοντάρει την ΔΑΚΕ στους παραπάνω σχεδιασμούς, συμβάλει με τη στάση του στη νομιμοποίηση της νοθείας, υπηρετώντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για να περάσουν απρόσκοπτα οι ανατροπές στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα».