ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ: Τις εκφυλιστικές διαδικασίες καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Τις εκφυλιστικές διαδικασίες που επικρατούν στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Σήμερα, 3η μέρα του Συνεδρίου, η πιο ουσιαστική μέρα, καθώς δίνεται ο λόγος στους συνέδρους, η εικόνα της αίθουσας είναι χαρακτηριστική, καθώς οι άδειες καρέκλες κυριαρχούν.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αφού απαίτησαν να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο, κατήγγειλαν από το βήμα του Συνεδρίου τον εκφυλισμό και τις διαλυτικές διαδικασίες. Δήλωσαν πως δεν θα νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτές τις διαδικασίες και παραμένουν συντεταγμένα εκτός της αίθουσας του Συνεδρίου μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι σύνεδροι στην αίθουσα και να συνεχιστεί κανονικά το Συνέδριο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπογραμμίζουν ότι βρισκόμαστε «σε μια περίοδο που η εργατική τάξη της χώρας δέχεται μια απ’ τις πιο σφοδρές αντεργατικές επιθέσεις με επίκεντρο την επίθεση που εξελίσσεται και κορυφώνεται στα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, όπου κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο και κουαρτέτο “διαπραγματεύονται” για το μέγεθος της νέας λεπίδας που θα επιφέρει νέα πλήγματα στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΜΕΤΑ, του ΕΜΕΙΣ, φρόντισαν με τη στάση τους να μη γίνει σήμερα απολύτως καμιά ουσιαστική συζήτηση, ενώ την προηγούμενη μέρα όλοι δήθεν έπιναν νερό στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στη συμμετοχή, για την ανάγκη τάχα να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Ελάχιστοι σύνεδροι, μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών ήταν από αυτές τις δυνάμεις που βρίσκονταν στην αίθουσα του συνεδρίου.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας από το κεντρικό βήμα του Συνεδρίου αυτήν την εκφυλιστική κατάσταση, δήλωσαν πως δεν θα νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτές τις διαδικασίες. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αντιπρόσωποι από κάθε γωνιά της χώρας, εκλεγμένοι με την ψήφο χιλιάδων εργατών από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, δεν ήρθαν στη Ρόδο για εσωτερικό τουρισμό και διακοπές. Συντεταγμένα παραμένουν εκτός της αίθουσας του Συνεδρίου μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι σύνεδροι στην αίθουσα και να συνεχιστεί κανονικά το Συνέδριο».