Όχι στο νόμιμο κρατικό «φακελάκι» και στα απογευματινά, επί πληρωμή χειρουργεία με τιμοκατάλογο!

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 26/03/2024

Να μην προχωρήσει περαιτέρω
η ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!
 
Όχι στο νόμιμο κρατικό «φακελάκι» και στα απογευματινά,
επί πληρωμή χειρουργεία με τιμοκατάλογο!

 

Η πολιτική απαξίωσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από την τωρινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει οδηγήσει στο αίσχος με τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες, τις λίστες αναμονής και τους ασθενείς να περιμένουν να χειρουργηθούν ακόμα και χρόνια!

 

Και αντί να προσλάβει η κυβέρνηση το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν οι χειρουργικές αίθουσες, που στην Αττική εν λειτουργεία είναι οι 130 από τις 200 αίθουσες, καθιερώνει το νόμιμο κρατικό «φακελάκι» των απογευματινών χειρουργείων και εφαρμόζει τη λογική «όποιος έχει να πληρώσει, χειρουργείται! Οι υπόλοιποι περιμένετε έως και χρόνια για να έρθει η σειρά σας!»

 

Με το ένα από τα νοσοκομεία του Πειραιά, το Κρατικό, να μετράει ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, πάνω από 500 θέσεις –  με 3 χειρουργικές αίθουσες κλειστές, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού – με υγειονομικούς εξουθενωμένους, λόγω των συνθηκών εργασίας, με ατέλειωτες ώρες βαρδιών και πενιχρά μέσα.

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

 

Ο αγώνας των υγειονομικών, για να μην προχωρήσει περαιτέρω η ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, είναι και δικός μας αγώνας!

 

Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να κοστολογείται με τιμοκατάλογο!
Απαιτούμε αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, αντίστοιχη με την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας του 21ου αιώνα!
 
 
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων
του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας
και καλούμε στη συγκέντρωση,
 
την Πέμπτη 28 Μάρτη, στις 2:00 μ.μ.,
στο προαύλιο του Κρατικού Νοσοκομείου.