9 Νοέμβρη απεργούμε. Συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά στις 11 π.μ.

Τετάρτη 9 Νοέμβρη

όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά

στις 11 π.μ.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Κάνε υπόθεσή σου την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Κάθε εμπορομάγαζο του Πειραιά, κάθε γραφείο, να γίνει εστία αντίστασης, οργάνωσης της απάντησής μας σε εργοδοσία και κυβέρνηση.

Κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος, κανένας μόνος του.

Οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ απεργούμε και δηλώνουμε στην εργοδοσία ότι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς δεν πάει άλλο. Δεν τρομοκρατούμαστε από τα διευθυντικά τους στελέχη. Οι εταιρείες θησαύρισαν δύο χρόνια με την πανδημία και τώρα θέλουν να συνεχίσουν το ράλι των κερδών στις δικές μας πλάτες.

Απεργούμε για γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Για να σταματήσει να είναι η ενέργεια είδος πολυτελείας.

Απεργούμε  και απαιτούμε γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο έτερος «σωτήρας» μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ακρίβεια, η οποία έχει γονατίσει το λαϊκό νοικοκυριό, είναι φυσικό φαινόμενο όπως η βροχή το χειμώνα, και θέλουν να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα των voucher, των pass και όποιου άλλο επιδόματος.

Λένε ψέματα. Οι υπογραφές, όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, για τις πράσινες μπίζνες, το χρηματιστήριο ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση είναι ο βασικός λόγος της αλματώδους αύξησης του ρεύματος. Η πολιτική της ενεργότερης συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία έχουν σαν αποτέλεσμα τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Άραγε τι έχει να κερδίσει ο λαός, εκτός από ακριβό ρεύμα και ένα στόχο πάνω από το κεφάλι του;

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε πείρα από τους αυτόκλητους «σωτήρες». Είναι αυτοί που μας λένε κάθε 4 χρόνια να κάνουμε υπομονή και πως θα λύσουν τα προβλήματά μας. Όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που, με το μανδύα του αριστερού κόμματος, δυνάμωσε και επέκτεινε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Ως εδώ. Συμμετέχουμε στην απεργία ξεπερνώντας τον φόβο και την τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς. Πόσο ακόμα μπορούμε να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας με ένα μισθό που μετά βίας φτάνει μέχρι τα μέσα του μήνα; Πόσο ακόμα θα ακούμε την εργοδοσία να μας λέει να βάλουμε πλάτη ενώ την ίδια ώρα ανοίγει καινούρια μαγαζιά, κάνει επενδύσεις;

Με την απεργία στις 9 Νοέμβρη παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση στο Εμπόριο. Είναι το σχέδιο το οποίο συζητήσαμε στην τελευταία Γενική Συνέλευση και είναι η πρόταση που έχουμε από κοινού καταθέσει με σωματεία εμποροϋπαλλήλων από όλη  την Ελλάδα. Είναι η απάντησή μας στους καθηλωμένους μισθούς, στα 4ωρα, 6ωρα, στην Κυριακάτικη αργία.

Οι κατακτήσεις των συνάδελφων μας σε COSCO, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα, δείχνουν τον δρόμο για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.

Η απάντηση βρίσκεται στο δυνάμωμα του σωματείου μας, στην οργάνωση της αντεπίθεσή μας. Γιατί χρειαζόμαστε σωματείο που να αποκαλύπτει τις εξελίξεις, να παίρνει μέτρα, να οργανώνει την πάλη μας. Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτό είναι η μαζικοποίηση του σωματείου σε χώρο δουλειάς, όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε μέλη του. Για αυτό συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, ισχυροποιούμε το κλαδικό μας σωματείο.

 

Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Παίρνουμε μέρος, συζητάμε την δράση του σωματείου μέχρι σήμερα και θέτουμε τους στόχους μας για το επόμενο διάστημα. Μόνο με ένα μαζικό σωματείο στους χώρους δουλειάς, με πολλά μέλη σε κάθε κατάστημα, μπορούμε να καλυτερεύσουμε την ζωή μας. Με αυτό το σωματείο:

 • Καταφέραμε, το σωματείο μας, να είναι αποκούμπι και καθημερινός σύμμαχος για τους συνάδελφους στα καταστήματα του Πειραιά
 • Μπήκαμε μπροστά για να πληρωθούν και να ασφαλιστούν στην ώρα τους εκατοντάδες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι συνάδελφοι
 • Με την παρέμβασή μας ανακλήθηκαν τρομοκρατικές απολύσεις και δυσμενείς μεταθέσεις
 • Σταματήσαμε την προκλητική συμπεριφορά διευθυντών που μιλούσε χυδαία σε συναδέλφους
 • Με την ενεργή μας συμμετοχή στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) οργανώσαμε από κοινού την πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ :

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργασίμου χρόνου. Καθορισμένο ωράριο με βάση την Συλλογική Σύμβαση.
 • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
 • Αυστηρό καθορισμό πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
 • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
 • Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
 • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγράφη χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη!

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!

Το Δ.Σ.