ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/7/2016

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην κλαδική  24ωρη πανελλαδική απεργία την  Κυριακή 17/7/2016 ενάντια  στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία – Κυβέρνηση – Ε.Ε.

 Απεργούμε γιατί η  πάλη των εργαζομένων με αίτημα ¨ Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα  για όλο το χρόνο¨ είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

 Απεργούμε και δυναμώνουμε την πάλη μας  ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι  με μπαράζ  αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα  απαιτεί νέες θυσίες από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Απεργούμε ενάντια στις ανατροπές – φωτιά  οι οποίες είναι στα σκαριά για το επόμενο διάστημα και αφορούν τους μισθούς, την απελευθέρωση των ομαδικών  απολύσεων,  νέο συνδικαλιστικό νόμο με περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης. Είναι μέτρα που απαιτούν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να εντείνουν την εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα

 Απεργούμε ενάντια στην απληρωσιά, το μπαράζ απολύσεων, ενάντια στα σχέδια της μεγαλεμπόρων που με γνώμονα το κέρδος ανοίγουν και  κλείνουν επιχειρήσεις, προχωράνε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.  Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εξελίξεις στο  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ. Οι εργαζόμενοι όλα τα  προηγούμενα χρόνια πλήρωσαν ακριβά τα κέρδη του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ με απολύσεις, μειώσεις μισθών και κατάργηση επιδομάτων, με σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας και τώρα καλούνται να πληρώσουν την κρίση του παραμένοντας απλήρωτοι και στον αέρα.

Δυναμώνουμε την πάλη μας, τη συλλογική μας δράση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο με συγκρότηση επιτροπών αγώνα, με ενίσχυση και μαζική εγγραφή μελών στο κλαδικό μας σωματείο. Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους.

Οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν.Η αναμονή, η απογοήτευση, ο φόβος δίνουν έδαφος  να γίνεται η εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική, να ξεσαλώνουν στις πλάτες μας. Τώρα είναι ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα. Αρκετά ματώσαμε, δεν πάει άλλο. Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα, δεν είμαστε έρμαια των μεγαλεμπόρων που θέλουν να μας επιβάλλουν χειρότερες συνθήκες δουλειάς. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

Απομονώνουμε  το κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που καθημερινά με τη στάση του επιβεβαιώνει τον επιζήμιο και υπονομευτικό ρόλο του. Αποποιείται κάθε ευθύνη που έχει για τη κατάσταση στο κίνημα, την προκήρυξη απεργιών χωρίς απεργούς,  την οργάνωση των εργαζομένων  ρίχνοντας ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία! Είναι χαρακτηριστική η στάση της πλειοψηφίας της  Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος  στο ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας που προκηρύττει  απεργία Πέμπτη 14/7/16 για την Κυριακή 17/7/16   εθιμοτυπικά, για να βγουν από την υποχρέωση, χωρίς να πάρουν  κανένα μέτρο ενημέρωσης και κινητοποίησης του κλάδου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να πάρουν μέρος στην απεργία και να διεκδικήσουν:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοικαι οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησηςκαι του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • ΥπογραφήΣυλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Κυριακή 17/7/16 καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο με συγκέντρωση  10.00π.μ. στα γραφεία του Σωματείου (Ομηρίδου Σκυλίτση 19 – Ε.Κ.Π.)

 Το Δ.Σ.