Για την παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας για την Black Friday

Τα δικαιώματα και τα αιτήματα των εργαζομένων δεν χωράνε στη “δίκαιη ανάπτυξη” τους, για αυτό και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας απάντησε στο αίτημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνάς για συνάντηση ότι “δεν επιθυμούμε να σας συναντήσουμε”.

Με αφορμή τη φιέστα της Black Friday και τις δεκάδες καταγγελίες αυτές τις μέρες από συναδέλφους για τις συνθήκες εργασίας, το σμπαράλιασμα του ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα κομμένα ρεπό,  ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθηνάς είχε ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας απαιτώντας:

  • Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων στους εργοδότες που καταστρατηγούν τα ωράρια εργασίας.
  • Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης των εργαζόμενων (12ωρο) ανάμεσα στις βάρδιες τους.
  • Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό.
  • Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας.
  • Να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας.

Η  ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, που προφανώς θεωρεί «ανεπιθύμητους» τους εργαζόμενους και τα αιτήματα τους, προτίμησε να μην πάρει θέση για όλα αυτά. Είναι φανερό ότι ήδη έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα κλαδικά σωματεία, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, συνεχίζουν καθημερινά τις παρεμβάσεις τους στα καταστήματα, οργανώνουν την πάλη των εργαζόμενων στον κλάδο, δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη.   

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ