Απαιτούμε την με όλους τους τρόπους υποστήριξης των εργαζομένων, με ευθύνη της ίδιας της εταιρίας και να σταματήσει η όποια παρέμβαση ή παρεμπόδιση στη δράση του Σωματείου και η όποια όχληση προς το μέλος της διοίκησης του Σωματείου μας, εργαζόμενο στην εταιρία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Σωματείο μας στηρίζει με όλους τους τρόπους τους συναδέλφους, παρόντες και μη στο συγκλονιστικό (κυρίως για τους εργαζόμενους), αιματηρό περιστατικό, που σημειώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου σε κατάστημα Σκλαβενίτη στον Πειραιά. Το κατάστημα ενώ ήταν σε λειτουργία και μπροστά στα έντρομα μάτια των εργαζομένων, ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας, μετά την ένοπλη επίθεση εναντίον τους, εντός του καταστήματος. Η κατάληξη μάλιστα, θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο τραγική, για όποιον βρισκόταν εντός του χώρου, καθώς ο ένας εκ των δύο, που δέχτηκαν την επίθεση, είχε μαζί του επίσης όπλο, το οποίο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει, αλλά δεν πρόλαβε.

Από την πρώτη στιγμή, το Σωματείο με μέλη της διοίκησης και το μέλος του Δ.Σ. που είναι εκλεγμένος, εργαζόμενος στο Σκλαβενίτη, όπως και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, βρέθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων, θέτοντας στον υπεύθυνο δικτύου και την περιφερειακό υπεύθυνο του Σκλαβενίτη, το ζήτημα, της με όλους τους τρόπους υποστήριξης των εργαζομένων, με ευθύνη της ίδιας της εταιρίας.

Καταγγέλλουμε επίσης το γεγονός ότι την ώρα που οι συνάδελφοι της βάρδιας ήταν σε σοκ, ένας άνθρωπος κείτονταν νεκρός, εντός του καταστήματος και ένας άλλος μεταφερόταν στο νοσοκομείο, ο εκπρόσωπος της διοίκησης της εταιρίας, παρεμβαίνοντας στη δράση του Σωματείου, έκανε παρατηρήσεις στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, εργαζόμενο στην επιχείρηση, όσον αφορά το γιατί και πως βρέθηκε στο χώρο. Είναι αυτονόητο, ότι είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί, στο πλάι των συναδέλφων, καθώς η συνδικαλιστική του ιδιότητα αυτό ορίζει, να δρα και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο. Πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο περιστατικό, που τίθεται σε κίνδυνο η σωματική αλλά και ψυχολογική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Η επιχείρηση μάλιστα, δείχνοντας ότι Πάνω από τις Ζωές και την Υγεία των Εργαζόμενων, είναι τα Κέρδη, δεν έκλεισε το κατάστημα ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, βάζοντας τους σοκαρισμένους εργαζόμενους, που το μακελειό έγινε μπροστά στα μάτια τους, να εργαστούν κανονικά την επομένη!

Απαιτούμε από την εταιρία, καταρχάς να σταματήσει η όποια παρέμβαση ή παρεμπόδιση στη δράση του Σωματείου και η όποια όχληση προς το μέλος της διοίκησης του Σωματείου μας, εργαζόμενο στην εταιρία.

Απαιτούμε να οργανώσει άμεσα και με έξοδα της εταιρίας:

  • Την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς, για όποιον εργαζόμενο θελήσει να απευθυνθεί και σε όποια στιγμή θελήσει να το κάνει.
  • Τη χορήγηση των απαραίτητων αδειών, όπου χρειάζεται μέχρι οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
  • Τη διευκόλυνση στις βάρδιές τους.