H&M: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Αγώνας τώρα για ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα H&M 

Τo σωματείο μας μαζί με τα κλαδικά σωματεία και την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Η&Μ  αναδείξαμε την ανάγκη οργάνωσης της πάλης συνολικά απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης- εργοδοσίας. Δώσαμε τη μάχη  να πάρει πίσω η εργοδοσία τις νέες ατομικές συμβάσεις  εξαθλίωσης και  υποταγής,  με συναδέλφους από δεκάδες καταστήματα της εταιρείας μέσα από συλλογικές, μαζικές διαδικασίες και με καθημερινές παρεμβάσεις μέσα στα καταστήματα.

     Απαντήσαμε με κινητοποιήσεις πανελλαδικά με σύνθημα:   ‘’ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣYΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ’. Με την οργάνωση μας ασκήσαμε πίεση στην εργοδοσία και βάλαμε  εμπόδια στα σχέδια της να πάρει τις υπογραφές των εργαζόμενων. Τα κλαδικά  μας σωματεία απαίτησαν να πάρει θέση το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της Η&Μ  και ζητήσαμε τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.

            Στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η εργοδοσία, όμως, φαίνεται ότι δε θα παραιτηθεί της προσπάθειας  να επιβάλλει νέες ατομικές συμβάσεις σε ‘’συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές¨. Ο εφησυχασμός και η επανάπαυση που προσπαθούν να καλλιεργήσουν εργοδοσία και κάποιοι δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει. Τίποτα και ποτέ δεν κατακτήθηκε χωρίς την δική μας ενεργή συμμετοχή στον αγώνα και μακριά από τα κλαδικά μας σωματεία. Να βγάλουμε τα  συμπεράσματα μας για τα καλέσματα εμπλεκόμενων που είτε αποθεώνουν ευρωπαϊκές συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες βάζουν πλάτη στο να προωθούν οι εργοδότες τα αντεργατικά τους σχέδια,  είτε εμφανίζονται ότι θα παλέψουν, για εμάς χωρίς εμάς,  διασπώντας  μας  και υπηρετώντας δικές τους συντεχνιακές λογικές.

  Το πνεύμα των νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας δεν αποτελεί κίνηση ‘’εκτός γραμμής’’ του σουηδικού ομίλου, αλλά υλοποίηση της στρατηγικής κάθε επιχείρησης που παίρνει τα μέτρα της, ώστε σε κάθε χώρα που  δραστηριοποιείται να έχει  όσο πιο φθηνή εργασία και μεγαλύτερη κερδοφορία από την αύξηση της εκμετάλλευσης. Στην Σουηδία που δεν έχει μνημόνια και με εθνικό νόμισμα, επίσης εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους και παίρνονται  ολοένα και περισσότερα  αντιλαϊκά  μέτρα σταδιακά σε όλο το φάσμα των εργατικών κατακτήσεων του προηγούμενου αιώνα.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

           Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανείς μας  δεν περισσεύει,  απεναντίας η αποχή θα δυσκολέψει την θετική έκβαση του! Μαζικοποιούμε το κλαδικό μας σωματείο και δίνουμε συνέχεια στη συζήτηση με τους  συναδέλφους μας  ώστε να δημιουργήσουμε  Επιτροπή Αγώνα σε κάθε κατάστημα, η οποία θα είναι το αυτί, το μάτι και η φωνή του σωματείου μας σε κάθε κατάστημα .        

Ο αγώνας μας  για να έχει προοπτική χρειάζεται να συνδέεται με την πάλη απέναντι στην  συνολική αντιλαϊκή πολιτική η οποία νομιμοποιεί και  θα νομιμοποιήσει πάλι ‘’αύριο’’ τους εργοδότες για νέα χτυπήματα στην ζωή και την εργασία μας, αφού παράλληλα η  συγκυβέρνηση με το κουαρτέτο προχωρούν τα αντιλαϊκά παζάρια της διαπραγμάτευσης με συνεχιζόμενες συγκλίσεις.

                 Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ, Εργοδοτικές Ενώσεις ετοιμάζουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις κατάργηση ακόμη περισσότερων εργασιακών δικαιωμάτων, νέα άγρια φοροληστεία! Απαντάμε λοιπόν μαχητικά και μαζικά  με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη στις 6.30 μ.μ στον Πειραιά, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση της πάλης μας με γενική απεργία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø    Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ø    Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ø    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Ø    Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρους απασχόλησης για να σταματήσει η εντατικοποίηση.

Ø    Να σταματήσει  η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς από την εργοδοσία.

Ø    Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων .

 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ