Όχι στις απολύσεις, όχι στις μειώσεις μισθών στα Hondos

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά καταγγέλλει την εργοδοσία της HONDOS για τις μειώσεις μισθών μέσα από την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας και τις απολύσεις συναδέλφων από τα καταστήματα της στον Πειραιά.

 Έχουμε πείρα από την πραγματική αιτία των απολύσεων. Στόχος είναι η αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων με νέους, ακόμα πιο φθηνούς, αλλά και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

Θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα το ξεζούμισμα τους για την κερδοφορία της επιχείρησης. Οι αλλαγές των συμβάσεων, οι απολύσεις, τα σπαστά ωράρια, η εντατικοποίηση,  η δουλειά τις Κυριακές είναι το «καύσιμο» για να αυξήσει τη κερδοφορία της η  αλυσίδα των HONDOS.

Παράλληλα οι εσωτερικοί κανονισμοί δημιουργούν κλίμα υποταγής και τρομοκρατίας σε κάθε συνάδελφο. Είναι ένα ακόμα εργαλείο για να παρεμποδίζει ακόμα και την σκέψη  του εργαζόμενου για συλλογική, οργανωμένη δράση.

Οι μεγαλέμποροι αξιοποιούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ θα κάνουν το ίδιο με τα νέα αντεργατικά μέτρα του τέταρτου μνημονίου που έφεραν κυβέρνηση και Ε.Ε, δηλαδή απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών, οριστική κατάργηση των ΣΣΕ, της Κυριακής Αργίας

Επιδιώκουν να μας κάνουν ακόμα πιο φτηνούς, ευέλικτους και αναλώσιμους.

Συνάδελφοι, χρειάζεται επιφυλακή, επαγρύπνηση και κυρίως οργάνωση και συσπείρωση στο σωματείο για να αντιμετωπίσουμε την νέα επίθεση. Η επίθεση σε οποιοδήποτε συνάδελφο είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν υπογράφουμε και επιστρέφουμε στην εργοδοσία οποιοδήποτε έγγραφο μας δώσει, είτε αυτό αφορά μετακίνηση σε άλλο κατάστημα, αλλαγή σύμβασης, προειδοποίηση απόλυσης ή ακόμα και απόλυση. Ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το σωματείο μας και ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας.

Μόνο η οργάνωση στα σωματεία και η συμμετοχή μας στους αγώνες μπορούν να ασκήσουν πίεση και να φέρουν αποτελέσματα

Σύσκεψη την Τετάρτη 28 Ιούνη, 5:30μμ, στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ