Όχι στην εκδικητική μετακίνηση εργαζόμενης

Καταγγέλλουμε την εταιρεία Σκλαβενίτη για εργοδοτική τρομοκρατία σε βάρος εργαζομένων. Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει προβεί σε αρκετές μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλα καταστήματα της χωρίς μάλιστα σε πολλούς από αυτούς να τους έχει ρωτήσει αν μπορούν να μετακινηθούν ή να τους έχει δώσει τη δυνατότητα να αρνηθούν και να παραμείνουν.

Πιο πρόσφατο και «προκλητικό» παράδειγμα αποτελεί η μετακίνηση μίας εργαζόμενης, η οποία ενώ είχε κάνει ξεκάθαρο στο παρελθόν ότι δε θα μπορούσε για λόγους υγείας αλλά και μεταφορικής δυσκολίας να μετακινηθεί σε άλλο κατάστημα και ενώ είχε πάρει και σχετικές βεβαιώσεις, παρόλα αυτά της ζητήθηκε να μετακινηθεί.

Ενδεικτικό του εκφοβισμού που θέλει να επιβάλλει η εργοδοσία είναι πως η συγκεκριμένη συναδέλφισσα, διεκδικούσε όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την εργασία της, όπως το να υπάρχει τήρηση του ωραρίου της, να πληρώνεται τις όποιες υπερωρίες της, έγκαιρη ενημέρωση του προγράμματος της, παρουσία γιατρού εργασίας κλπ. Το γεγονός μάλιστα ότι η απόφαση να μεταφερθεί σε άλλο κατάστημα όπως της ανακοινώθηκε είναι εντολή του υπευθύνου ανθρωπίνου δυναμικού, αποδεικνύει ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη και εκδικητική που σκοπό είχε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις και απαιτήσεις των εργαζομένων για την εξασφάλιση των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων τους. Επίσης δε θεωρούμε τυχαίο ότι αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που η εταιρεία αποφασίζει να «παγώσει» τις υπερωρίες στους εργαζομένους με μερική απασχόληση, δίνοντας τον τόνο για περαιτέρω επίθεση.

Απαιτούμε τώρα να σταματήσει αυτή η αντεργατική και επιθετική πρακτική της επιχείρησης, να μην μετακινηθεί η συναδέλφισσα σε άλλο κατάστημα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ