Συνέλευση εργαζόμενων στα Leroy Merlin Πειραιά, Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, η Leroy Merlin προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου από το κατάστημα στον Πειραιά. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για την άδικη και τρομοκρατική απόλυση και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Το σωματείο μαζί με εργαζόμενους που βρέθηκαν από την αρχή στο πλάι του συναδέλφου δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και την αντίθεση τους στην απόλυση, έκαναν άμεση παρέμβαση στο γραφείο προσωπικού, απαιτώντας να γυρίσει ο συνάδελφος στην δουλειά, με την εργοδοσία να εμμένει στην απόφασή της, δείχνοντας ότι δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στην κερδοφορία της.

Καλούμε την εργοδοσία να αφήσει τις απειλές προς τον πρόεδρο του σωματείου και να σταματήσει την κουβέντα για απολύσεις. Τώρα να πάρει μέτρα για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο.

Συνάδελφοι στα Leroy Merlin,

Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν για μια ακόμα φορά να ρίξουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας. Η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν δώσει όλες οι κυβερνήσεις, τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα μας.

Την ίδια στιγμή, κουρελιάζουν κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο που θα μπορούσε να προστατεύσει το λαό από την πανδημία για να μην επιβαρυνθούν οι  μονοπωλιακοί όμιλοι, κλίνουν την «προσωπική ευθύνη» σε όλες τις πτώσεις και προβάλουν την μάσκα σαν το μοναδικό μέτρο προστασίας.

Δεν πάει άλλο. Άμεσα μέτρα προστασίας της εργασίας και της υγείας μας

Καλούμε τους συναδέλφους από το κατάστημα της Leroy Merlin στον Πειραιά, σε συνέλευση την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκειμένου να απαντήσουμε συλλογικά στην επίθεση της εργοδοσίας.