Γενική Συνέλευση Δευτέρα 24 Απρίλη, 7:00 μμ

Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ, εργοδοσία ετοιμάζουν να στείλουν το νέο “λογαριασμό”

Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση της πάλης μας με γενική απεργία.

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή.

Η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ κλιμακώνεται και το “παζάρι” μεταξύ τους γίνεται με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους. Στο κλείσιμο της αξιολόγησης, στα νέα αντεργατικά μέτρα συμφωνούν και τα πολιτικά στηρίγματα του κεφαλαίου, οι υπερασπιστές της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, έχοντας και τη στήριξη της Ένωσης Κεντρώων.

Ανεξάρτητα με το πότε θα κλείσει η διαβόητη αξιολόγηση, δίπλα στα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και υλοποιούνται (αντιασφαλιστικός νόμος, φοροεπιδρομή, περικοπές κρατικού προϋπολογισμού για λαϊκές ανάγκες), έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα, που δεν θα είναι τα τελευταία (νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, παραπέρα χτύπημα των ΣΣΕ, του δικαιώματος στην απεργία και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, απελευθέρωση απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις). Προσπαθούν με διάφορες μεθοδεύσεις να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ την οποία βιώνουν καθημερινά χιλιάδες συνάδελφοι: μισθοί πείνας,  ανασφάλιστη εργασία,  πληρωμές μετά από 2-3 ακόμα και 6 μήνες, εξαντλητικά ωράρια, 10ωρα και 12ωρα, χωρίς ρεπό. Δουλειά από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ, όλες τις ημέρες της εβδομάδας ακόμα και τις Κυριακές. Εισάγουν νέες μορφές εκμετάλλευσης, όπως BLACK FRIDAY, ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ. Μισθοί, συμβάσεις, ωράρια, εργασιακές σχέσεις κατακρεουργούνται καθημερινά  για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων.

Μόνο η οργάνωση στα σωματεία και η συμμετοχή μας στους αγώνες μπορούν να ασκήσουν πίεση και να φέρουν αποτελέσματα!

Αυτό απέδειξαν οι συνάδελφοι στην H&M οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις με κατάπτυστους όρους που τους επέβαλλε η πολυεθνική. Μέσα από μαζικές  διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις με τα κλαδικά τους σωματεία κατάφεραν να εμποδίσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος, δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας και των εργαζόμενων, προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας μακριά από τα σωματεία,  την οργανωμένη πάλη, ο καθένας μόνος του κρυμμένος στην ανωνυμία του και δείχνοντας εμπιστοσύνη σε σωματεία φαντάσματα, κρυμμένα πίσω από το διαδίκτυο, ή διάφορες συλλογικότητες που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, να διασπούν τον αγώνας τους εξυπηρετώντας μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες.

Τη λογική της ανάθεσης σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα  την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και έχουμε πικρή πείρα. Έχει έρθει η ώρα να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη, στον αγώνα και να παλέψουμε για τις σύγχρονές ανάγκες μας, τα δικαιώματα μας, ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνάδελφοι, ο αγώνας για να έχει αποτέλεσμα απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική, ενάντια στα νέα μέτρα που απεργάζεται η κυβέρνηση με τους εταίρους της, με τη συνενοχή των κομμάτων που ψήφισαν τα «Μνημόνια» και των εκπροσώπων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνομιλεί απευθείας και συμφωνεί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, έχοντας υπογράψει ακόμα και μνημόνια συνεργασίας με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Μόνο με αγώνα, οργάνωση και συλλογική δράση θα αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους, θα εμποδίσουμε τη νέα επίθεση.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ, Παρασκευή 7 Απρίλη, 6:30μ.μ, στον Πειραιά, Πλατεία Καραϊσκάκη

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Δευτέρα 24 Απρίλη,

7:00 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ