Να ακυρωθούν τώρα οι εκδικητικές απολύσεις από τα καταστήματα Jack & Jones και VOI & NOI στον Πειραιά.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 06/05/2023 

Να ακυρωθούν τώρα οι εκδικητικές απολύσεις από τα καταστήματα Jack & Jones και VOI & NOI στον Πειραιά.

Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις όλων των εργαζόμενων, στις οποίες εκδικητικά προχωράει η εργοδοσία, σε χώρους δουλειάς, επειδή απήργησαν, στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι επιχειρήσεις προσχηματικά επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες, επειδή ακριβώς έτσι κρύβουν, ότι αυτό που τους ενοχλεί, είναι η Συνδικαλιστική δράση στο χώρο δουλειάς, ακόμα και όταν αυτή εκφράζεται μπροστά σε ένα τραγικό γεγονός, όπως το έγκλημα στα Τέμπη. Τους ενοχλεί το σύνθημα, κάτω από το οποίο κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι, «Τα Κέρδη τους, οι Ζωές μας».

Η εργοδοσία στο κατάστημα Jack & Jones στον Πειραιά, προχώρησε μέσα στο Πάσχα στην απόλυση εργαζόμενης, μετά τη συμμετοχή της στην απεργία, προβάλλοντας ως δικαιολογία στην αρχή την ενασχόληση με το κινητό για λεπτά, την ώρα όμως του διαλείμματός. Όταν η εργαζόμενη αντέδρασε στην απόλυση, επικαλέστηκε τα οικονομικά της επιχείρησης. Παρ’ όλ’ αυτά η εταιρία που «θα μείωνε προσωπικό» όπως λέγανε, μετακίνησε σχεδόν αμέσως, άλλη εργαζόμενη στο κατάστημα, στη θέση της συναδέλφου.

Η επιχείρηση VOI & NOI αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση εργαζόμενης, η οποία επίσης απήργησε, απαξιώνοντας εξόφθαλμα ακόμα και τους ελάχιστους νόμους της εργατικής νομοθεσίας, που δεν έχουν ανατρέψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι αντεργατικο­­­­ί τους νόμοι, αφού η ορισμένου χρόνου σύμβαση εργασίας, την οποία η ίδια η εργοδοσία είχε ανανεώσει, δεν έχει λήξει ακόμα. Λήγει σε 4 μήνες!

Πρωταρχικός στόχος των επιχειρηματικών ομίλων είναι η αύξηση των κερδών τους και γι’ αυτό απαιτείται η καθήλωση των μισθών μας, σε επίπεδα που δεν αρκούν να ζήσουμε, η εντατικοποίηση της δουλειάς μας ώστε να βγαίνουν πιο πολλά κέρδη στη βάρδια, να μη σηκώνουμε κεφάλι, να μη διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, μισθούς και δικαιώματα.

Τους έχουμε όμως νέα!

Δε μας πτοούν!

Δεν μπορούν να σταματήσουν το εργατικό κίνημα, που θα βρουν μπροστά τους!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ­­ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ