ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απόλυση εργαζομενου συνδικαλιστή από την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ -Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Καταγγέλλουμε την προκλητική επίθεση της εργοδοσίας της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και την απόλυση του γραμματέα του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής-Βοιωτίας & Νήσων, Πέτρου Αντζούς, εργαζόμενου στην εταιρεία για 18 χρόνια. Πρόκειται για περίπτωση καθαρής συνδικαλιστικής δίωξης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, παρά τα όσα σκόπιμα διαρρέει η εταιρεία για να θολώσει τα νερά και να αποτρέψει τους συναδέλφους από την πάλη για την ανάκληση της απόλυσης.

Η μεθόδευση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία. Εξάλλου, παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες εταιρίες στον κλάδο και συνολικά, μικρές και μεγάλες. Το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η επίθεση σε όλους τους χώρους.

Η εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.

Υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα γιατί είναι κατάκτηση χρόνων και αγώνων των εργαζομένων, όπλο στα χέρια τους.

Δεν θεωρούμε τυχαίες τις απολύσεις, την αυθαιρεσία και την παρανομία των εργοδοτών. Θεωρούμε ότι υπάρχει σχέδιο να διωχθούν έξω από τους χώρους δουλειάς όσοι συνδικαλίζονται, όσοι αντιστέκονται στους σχεδιασμους των μεγαλεμπόρων, κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ, να επιβληθεί “άκρα του τάφου σιωπή” για να περάσει εύκολα ο οδοστρωτήρας του αντιασφαλιστικού νόμου, η οριστική κατάργηση των ΣΣΕ, η απελευθέρωση των απολύσεων, η δουλειά τις Κυριακές, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς σύνταξη, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η άγρια φοροληστεία.

Οι δυσκολίες δεν μας λυγίζουν, θα μας κάνουν πιο δυνατούς.
Όσο σκύβουμε το κεφάλι, τόσο θα μας ποδοπατούν.

Όλοι στον αγώνα, για να ακυρώσουμε όλες τις απολύσεις, όλοι με το Σωματείο μας, για σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για σύγχρονες εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας και τους συναδέλφους της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ να σπάσουν την τρομοκρατία, να οργανωθούν στο σωματείο τους και να κάνουν το φόβο της εργοδοσίας πράξη.

Καλούμε σε ετοιμότητα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει για ψήφιση το βάρβαρο νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης. 

Η τρομοκρατία και οι απολύσεις δεν θα περάσουν!

ΤΟ ΔΣ