Καταγγελία για την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με εντολή της μεγαλοεργοδοσίας της ΜΑRKET IN χτύπησε με τα ΜΑΤ την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΚΑΡΥΠΙΔΗ. Προχώρησε στη σύλληψη του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ενός ακόμη μέλους της διοίκησης και 9 ακόμη συναδέλφων, ένας από τους οποίους βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κήρυξε την απεργία με αίτημα την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, την καταβολή των δεδουλευμένων τους και σε απάντηση στην αυτόφωρη διαδικασία και στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε το σαββατοκύριακο ενάντια σε εργαζόμενους του ΚΑΡΥΠΙΔΗ με συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένδειξη για το πώς οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα τους αντιλαμβάνονται τους εργατικούς αγώνες, τις εργατικές διεκδικήσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Έτσι εννοεί η κυβέρνηση τη «δίκαιη» ανάπτυξη. Στηρίζει με κάθε τρόπο τη μεγαλοεργοδοσία με ΜΑΤ, συλλήψεις και διώξεις ενάντια σε εργαζόμενους.

Μπροστά στο νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» που ξεδιπλώθηκε και στα ειρηνοδικεία στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, δυναμώνουμε σε κάθε κατάστημα και γραφείο την οργάνωση και τις εστίες αντίστασης.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων του ΚΑΡΥΠΙΔΗ. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναπρόσληψη τους από τη διάδοχη εταιρεία, να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε εργαζόμενο.

Καλούμε τους συναδέλφους στα καταστήματα του Πειραιά να οργανωθούν στο σωματείο τους, να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου ενάντια στο νέο νόμο που καταργεί δικαιώματα και ελευθερίες μας που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες δεκαετιών.