ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΜΙΑ NA MHN ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ

Τις προηγούμενες μέρες η εργοδοσία της εταιρείας ΝΑΜΙΑΣ ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως θα προχωρήσει σε τροποποίηση της σύμβασης εργασίας, συγκεκριμένα τη μετατροπή των 8ωρων-5ημερων συναδέλφων σε 4ωρους. Επί της ουσίας καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν και να συναινέσουν στην κατάργηση σχεδόν του συνόλου των δικαιωμάτων τους  (μειώσεις μισθών, κατάργηση του θεσπισμένου ωραρίου και ημερών εργασίας, κτλ).

Έχουμε πείρα, μπορεί και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Καμιά υποχώρηση δεν μπορεί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας, τα ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα. Σε καμιά επιχείρηση – κλάδο δεν “σώθηκαν” οι εργαζόμενοι υποχωρώντας στη λογική του μικρότερου κακού ή του συμβιβασμού.  Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ταυτίζει τα δικά του συμφέροντα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.  Άλλωστε καμία  επιχείρηση όταν δεν μπορούσε να κρύψει τα αυξημένα κέρδη, ποτέ δεν έδωσε ούτε δραχμή στους εργαζόμενους.

Κανένας μόνος του σήμερα δεν μπορεί να “σώσει” το εαυτό του, γι’ αυτό και δεν πρέπει κανείς να υπογράψει όχι μόνο τη δική του θανατική καταδίκη, αλλά και των παιδιών του. Σήμερα δεν υπάρχουν σωτήρες, οι εργαζόμενοι μπορεί και πρέπει να βασιστούν στη δική τους δύναμη και να μην εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε κανέναν άλλον. Εμπιστοσύνη στην ενότητά τους και στην ταξική αλληλεγγύη.

Καλούμε όλους  τους συναδέλφους που εργάζονται στον ΝΑΜΙΑ, πωλητές, ταμίες ή αποθηκάριοι, να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους Σωματείο. Να διεκδικήσουμε από κοινού:

  • Καμία αλλαγή του 8ωρου-5ημερου
  • Άμεσηκαι πλήρη εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών όλων των εργαζομένων
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ